110 miljoen verstrekt door Funding Circle

110 miljoen verstrekt door Funding Circle

Funding Circle heeft in Nederland minstens 110 miljoen euro aan leningen verstrekt aan ondernemers. Alleen dit jaar al werd er voor meer dan 55 miljoen euro aan kapitaal uitgezet. Dat zijn mooie cijfers voor het internationale leenplatform dat sinds drie jaar actief is in ons land.

Volgens Funding Circle zijn er in ons land meer dan een miljoen midden- en kleinbedrijven die een waardevolle betekenis hebben voor de nationale economie, maar dat de toekenning van een financieringsaanvraag hier, in vergelijking met andere Europese landen, achterblijft.

2.500 bedrijven kregen lening via Funding Circle Nederland

In ons land heeft het leenplatform al meer dan 2.500 gevestigde bedrijven weten te helpen met groeien, terwijl het wereldwijd om minstens 55.000 ondernemingen gaat. Nederland is hiermee dus goed voor zo’n 4,6 procent van alle bedrijven die via Funding Circle zakelijk geld lenen.

Qua bedragen is het Nederlandse aandeel wat lager: de 110,1 miljoen euro die door Funding Circle Nederland zijn verstrekt vertegenwoordigen zo’n 1,65 procent van de 6,7 miljard euro die wereldwijd door het platform is verstrekt.

Eerlijke rendementen voor investeerders genereren

“Ik ben erg blij met deze nieuwe mijlpaal”, zo vertelt Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland. “Maar onze ambitie blijft onveranderd: de eerste keuze voor kleine ondernemingen in Nederland worden en eerlijke rendementen voor investeerders genereren.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten