menu

12 mei is Crowdfunding Day 2015

Op 12 mei vindt in de Amsterdam ArenA voor het eerst Crowdfunding Day plaats. Dit is naar eigen zeggen het grootste crowdfunding-congres van Europa. Geïnteresseerden krijgen de kans om crowdfunding-platforms, experts en ondernemers te ontmoeten, terwijl ook de première van de eerste gecrowdfunde film, Capital C, kan worden bijgewoond.

Volgens de organisatie is het logisch dat er een dag in het leven is geroepen over crowdfunding. En ook dat die dan in Amsterdam plaatsvindt. Want onze hoofdstad heeft vorig jaar, zo bewijst onderzoek van crowdfunding-adviesbureau Douw&Koren, maar liefst 386 projecten gefinancierd door deze nieuwe vorm van kapitaalverstrekking. Gezamenlijk waren deze projecten goed voor een bedrag van 8,3 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van 2013.

Amsterdam zou vooral haar koppositie op het gebied van crowdfunding hebben bemachtigd dankzij haar sterke creatieve industrie en startups. “Ruim een derde van de gecrowdfunde creatieve projecten, zoals films, kunst en muziek, uit ons land is afkomstig uit Amsterdam.” Daarnaast wisten Amsterdamse startups en MKB’ers bijna zes miljoen euro op te halen door deze vorm van financiering.

Amsterdam kan uitgroeien tot belangrijke startup-hub
“Het belang van crowdfunding voor onze economie neemt nog altijd toe. Ondernemers krijgen op een nieuwe en slimme manier toegang tot voldoende startkapitaal. Het is goed om te zien dat Amsterdam voorop loopt met crowdfunding”, zo zegt Kajsa Ollongren, wethouder Economische Zaken gemeente Amsterdam. “Het bewijst dat de stad alles in zich heeft om verder te groeien als belangrijke startup-hub in Europa.”

Earlybird-tickets zijn voor 295 euro te bestellen via www.crowdfundingday.nl.

Reacties