menu
Lendahand

20 februari Pitch Event in Rotterdam

Pepperbase organiseert op 20 februari aanstaande het Pitch Event in de nieuwe Rotterdam Science Tower. Tijdens deze dag komen ondernemers en investeerders samen en krijgt die eerste groep de mogelijkheid hun startup te financieren. Het Pitch Event wordt voor de tweede keer gehouden en bevat ‘gave pitches, leuke presentaties en een borrel’.

De organisatie kan er maar niet over uit hoe startende ondernemers vaak met legen handen een bank verlaten. “Niet omdat ze een slecht idee hebben of een slecht ondernemingsplan, maar omdat de onzekerheid te groot is voor de bank. De schaal waarop een bank opereert maakt persoonlijk contact om de starter te kunnen begeleiden onmogelijk en daarmee het risico om een lening te verstrekken groot.” En dus vindt Pepperbase het tijd voor een nieuwe manier van financieren. Een waarbij persoonlijke relaties weer belangrijk worden bij het aangaan van een zakelijke verbintenis.

Al meer dan 800 investeerders

Het netwerk van Pepperbase bestaat pas een jaar maar telt nu al meer dan 800 investeerders en ondernemers. Volgens oprichter Jelle Brouwer zit de kracht hem in het sociale karakter. “De ondernemer gaat geen relatie aan met een bank, maar met een persoon. De starter maakt meer kans op financiering en profiteert bovendien van het netwerk en de expertise van de investeerders. Starters hebben hierdoor meer kans op succes.”

Volgens hem is het goed dat het Pitch Event in Rotterdam wordt gehouden, want daar is het startersklimaat weliswaar in opkomst, maar heeft het ook nog altijd een lange weg te gaan. Hoewel de gemeente ondernemerschap en innovatie hoog heeft zitten zijn er op het gebied van bedrijfsfinanciering echter onvoldoende mogelijkheden. En daar komt Pepperbase om de hoek kijken. Want het netwerk ‘biedt ondernemers de mogelijkheid om financiering te vinden op een nieuwe manier’.

Reacties