menu
Lendahand

25 mei is Crowdfunding Day Europe

Op 25 mei wordt voor de tweede keer Crowdfunding Day georganiseerd, het grootste crowdfunding-congrres van Europa. In de Amsterdam ArenA komen internationale crowdfunding-experts de meest succesvolle campagnes delen en komen de bekendste crowdfunding-platforms in ruim 30 keynotes aan bod.

Het is meer dan logisch dat crowdfunding nu zijn eigen ‘dag’ heeft. Zo brak deze financieringsmethode vorig jaar de grens van 200 miljoen euro. De afgelopen jaren hebben meer dan 7500 ondernemers op een dergelijke manier geld bij elkaar gebracht dankzij de financiële inbreng van tienduizenden funders.

Crowdfunding Day werd vorig jaar mei voor het eerst georganiseerd en nu staat de tweede editie alweer voor de deur. Een terugkerend thema tijdens deze dag zal zijn ‘dromen versus risico’s’. Want een crowdfundingcampagne klinkt al snel erg interessant, maar wat zijn de valkuilen? “Crowdfunding laat ons dromen over geweldige ondernemersplannen en een economie die we samen maken. Maar crowdfunding is ook serious business. Komen ondernemers hun verplichtingen wel na? Crowdfunding platforms voegen risicoclassificaties toe en overheden verzwaren de regels voor crowdfunding. Is het tijd om naïeve dromers te beschermen tegen de risico’s van crowdfunding óf tijd om de droom van crowdfunding te beschermen tegen de nadruk op ratings, risico’s en regels?”, zo valt te lezen op de website.

Crowdfunding Day Europe wordt georganiseerd door Douw&Koren, dat voor deze dag onder andere Jon Leland van Kickstarter en Fairphone’s CEO Bas van Abel naar het Ajax-stadion haalt. Ook zal journalistiek antropoloog Joris Luyendijk spreken en zijn blik op crowdfunding, in de context van het economische speelveld, geven.

150512_CROWDFUNDING (45 of 196)

Reacties