menu
Corum Investments

€250 miljoen extra financiering voor scale-ups en startups

€250 miljoen extra financiering voor scale-ups en startups

Er komt 100 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die snel willen groeien. Dit gebeurt vanuit een fonds opgezet door het ministerie van Economische Zaken en het Europese Investeringsfonds, die verwachten dat marktpartijen dit bedrag nog gaan verdubbelen. Ook komt er 49,5 miljoen euro vrij voor startups via de SEED Capital-regeling.

Dat maakte de publieke financiers vandaag bekend tijdens het CapitalFest. Met de honderd miljoen aan extra financiering voor scale-ups, kunnen deze snelgroeiende bedrijven hun activiteiten verder uitbouwen. Dat de overheid ze hierbij helpt, komt volgens minister Kamp omdat deze startups vaak moeite hebben om voldoende financiering uit de markt te halen.

“Startups en scale-ups zijn veelal afhankelijk van risicokapitaal van externe investeerders. Dit nieuwe fonds, dat we samen met het EIF lanceren, moet veelbelovende bedrijven helpen om door te groeien”, aldus Kamp. “De producten en diensten die zij daarmee op de markt brengen, dragen bij aan de economische groei, de werkgelegenheid, de productiviteit en het innovatievermogen van Nederland.”

€49,5 miljoen voor investeringen in startups

Ook zijn er zes nieuwe SEED-fondsen gehonoreerd, waardoor 49,5 miljoen euro aan extra budget beschikbaar komt voor investeringen in startups. De helft van dit geld komt van het ministerie van Economische Zaken, terwijl de andere helft afkomstig is van private investeerders. “Mede dankzij deze regeling wordt het aanbod van risicokapitaal voor startups vergroot”, zo meldt het ministerie op haar website.

Reacties