menu
Lendahand

ABN Amro leent €250 miljoen aan Nederlandse ondernemingen

ABN Amro heeft 250 miljoen euro van de Europese Investeringsbank aangetrokken en gaat dit gebruiken om leningen en leases aan ondernemingen in Nederland te kunnen verschaffen. Het is alweer de vierde keer dat de bank en EIB samenwerken en zo bedrijven in ons land de mogelijkheid bieden om geld te lenen.

De afgelopen jaren was er in totaal al 600 miljoen euro aan EIB-geld via ABN Amro beschikbaar gesteld aan het bedrijfsleven in Nederland. Volgens Ruut Meijer van de bank zorgt de geleidelijk groeiende economie voor nieuwe investeringskansen. “Deze EIB-faciliteit biedt een extra financieringsoptie tegen goede voorwaarden. Dat draagt bij aan het verder verbeteren van het investeringsklimaat in Nederland en is goed voor onze klanten.”

12,5 miljoen per project

Pim van Ballekom, vicepresident EIB, denkt dat investeringen gedaan door het bedrijfsleven belangrijk zijn voor het creëren van werkgelegenheid en extra economische activiteit. “Hierdoor gaan nieuwe kansen niet verloren”, zo licht hij de faciliteit toe.

Onder bepaalde voorwaarden kan er maximaal 12,5 miljoen euro per investeringsproject worden ingezet met deze funding door EIB. Het financieringsbeleid van de bank blijft hierbij onveranderd. Het voordeel van de funding zit ‘m eigenlijk voornamelijk in de korting op het normale rentetarief.

Ook Rabobank in zee met EIB

In september vorig jaar sloot de Rabobank een overeenkomst met EIB waardoor er 400 miljoen euro vrij kwam voor het mkb in Nederland.

Reacties