Accelerator maakt investeren in 10 startups tegelijk mogelijk

Accelerator maakt investeren in 10 startups tegelijk mogelijk

Accelerator Startupbootcamp en crowdfundingplatform Leapfunder gaan een samenwerking aan, waardoor het voor investeerders mogelijk is om direct en in één keer te investeren in tien startups tegelijk. Startups uit de Smart City & Living-klas van 2016 krijgen met deze converteerbare obligaties een gegarandeerde investering.

De nieuwe financieringsvorm gebruikt een fonds voor de periode dat het nodige geld is opgehaald en geïnvesteerd. Op deze manier houden investeerders de controle over hun investering en behouden ze hun status als Leapfunder-angel investeerders. Het fonds komt ten goede aan alle deelnemers van Startupbootcamp Smart City & Living.

Investeren via converteerbare obligatie

Voor deze vorm van financiering wordt gebruikgemaakt van converteerbare obligaties. Dit zijn kortlopende leningen die op een later tijdstip kunnen worden omgezet in een aandelenbelang. Volgens Startupbootcamp is deze alternatieve manier van financiering steeds populairder geworden bij zowel nieuwe startups als bij angel investors, die in jonge bedrijven willen investeren voordat die een waarderingsstadium bereiken.

De nieuwe financieringsvorm voor Startupbootcamp Smart City & Living volgt na een succesvolle proef voor Startupbootcamp E-commerce vorig jaar. “We hebben een wijze van investering ontwikkeld die geen langetermijnkosten met zich meebrengt. Meteen nadat het geld van de investeerders is verdeeld onder de deelnemende startups, krijgen de investeerders zelf het beheer van de investeringen in handen, als onderdeel van hun persoonlijke portfolio”, zo legt Marc Wesselink van Startupbootcamp Amsterdam uit.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten