menu

Amazon Lending: $3 miljard uitgeleend sinds 2011

Amazon Lending: $3 miljard uitgeleend sinds 2011

Sinds 2011 verschaft het Amerikaanse ecommerce-bedrijf Amazon leningen aan kleine webwinkeliers, die anders moeilijk aan kapitaal komen. Sinds de lancering heeft het bedrijf al 3 miljard dollar uitgeleend, waarvan 1 miljard in de afgelopen twaalf maanden.

Amazon is natuurlijk groot geworden met het online verkopen van producten, maar heeft haar platform eveneens opengesteld voor derden. Ook biedt het daarnaast allerlei andere diensten, zoals hosting, streaming, bezorging van boodschappen en een slimme speaker.

Mkb’ers op weg helpen met zakelijke lening

In 2011 lanceerde het Amerikaanse bedrijf de dienst Amazon Lending, waarbij het kortlopende zakelijke leningen verstrekt aan midden- en kleinbedrijven die op Amazon hun producten verkopen. “We hebben Amazon Lending gelanceerd om het gemakkelijker te maken voor opkomende mkb’ers om efficiĆ«nt een zakelijke lening te krijgen, want we snappen dat een kapitaalinvestering op het juiste moment een klein bedrijf verder op weg kan helpen naar een nog groter succes”, aldus Peeyush Nahar, vicepresident Amazon Marketplace.

Amazon Lending werkt op basis van invite-only. Het ecommerce-bedrijf baseert zich hierbij op de data van meer dan twee miljoen merchants om te bepalen welke webwinkels kredietwaardig zijn. In de loop der jaren heeft Amazon leningen variƫrend van duizend tot 750 duizend dollar aan bedrijven in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Japan. In totaal heeft het nu meer dan 3 miljard dollar uitgeleend aan minstens 20.000 kleine bedrijven.

Amazon Lending in meer landen

Amazon Lending zal ook uitgebreid worden naar andere landen waar het een marktplaats heeft, zoals Canada, Frankrijk en China. Over wanneer in welk land precies Amazon Lending wordt gelanceerd, wilde het Amerikaanse bedrijf nog niks kwijt.

Reacties