menu

Amerikaanse investeerders willen mobiel

In de eerste helft van dit jaar ging bijna de helft van alle venture capital-investeringen in Amerika naar bedrijven die actief zijn met of voor mobiele oplossingen. Dat is bijna drie keer zoveel als drie jaar geleden.

Emerce publiceerde gisteren een artikel over de investeringen die gedaan worden door bedrijven die lid zijn van de NVCA, een Amerikaanse organisatie voor venture capital. In totaal hebben zij in de eerste zes maanden van 2012 ongeveer acht miljard geïnvesteerd waarvan dus bijna vier miljard naar mobiele oplossingen gaat. Zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt.

Mobile is back!
Investeerders hadden eerder al een zwak voor mobiele oplossingen. In de periode 2004-2007 werd er al ruim meer dan twintig procent in mobiele oplossingen geïnvesteerd maar bij de start van de crisis is dit weer even iets ingezakt. Diezelfde crisis duurt maar door, maar investeerders hebben inmiddels blijkbaar wel weer vertrouwen in deze technologie.

Investeerders zijn niet alleen
Ook de grote software- en ICT-bedrijven investeren fors. Microsoft, Intel en Samsung hebben ieder in de eerste zes maanden van dit jaar meer dan vier miljard dollar geïnvesteerd in mobiele initiatieven, elk van deze bedrijven steekt er dus meer geld in dan alle eerder genoemde venture capital-investeerders bij elkaar. Andere bedrijven die de eerste zes maanden drie of meer miljard in mobiel hebben gestoken zijn Nokia, IBM en Google.

Reacties