menu

Betaalapp uit de Benelux haalt 6 ton op

Sign2Pay, een Belgisch-Nederlandse startup heeft 605.000 euro opgehaald in een eerste investeringsronde. De financiering werd gedaan door enkele business angels uit België en Nederland. Voornaamste geldschieters zijn Arco van Nieuwland en Lucas Brentjes, respectievelijk de oprichter en voormalig CEO van boekhoudsoftware Exact.

Sign2Pay is niet zomaar een betaal-app, het laat je mobiele betalingen veilig verwerken door middel van een handtekening. De consument hoeft ter verificatie alleen maar zijn krabbeltje te zetten op het scherm van je smartphone of tablet. De app zorgt er vervolgens voor dat het desbetreffende bedrag automatisch van de ene naar de andere rekening gaat, zo staat in het persbericht.

Veilige betaalmethode
Met behulp van een speciaal algoritme worden honderden datapunten uit één handtekening geanalyseerd. Dit moet voor de verkoper een beveiligingsniveau aanbieden die gelijkstaat aan biometrische authenticatie. Het grote voordeel van Sign2Pay is dat er geen speciale kaartlezers of vingerafdruklezers voor nodig zijn.

Sign2Pay kan inmiddels betalingen afhandelen van meer dan 3.700 Europese banken in 18 verschillende landen. Vandaag lanceerde het bedrijf tijdens de Webwinkel Vakdagen een plugin voor kleinere webwinkels, die compatible is met software zoals Magento, WooCommerce en PrestaShop. Op deze manier kan ook de kleinere webwinkelier betalingen via een handtekening ontvangen.

Over Sign2Pay
Sign2Pay werd opgericht door drie ondernemers, Nicolas Mertens, Nick Lloyd en Tom Schouteden, en ontstond in de Telenet Idealabs-accelerator in Antwerpen. “Dankzij de financiële injectie kunnen wij ons salesteam nu verder uitbreiden en grotere mcommerce-spelers aan ons binden, in Nederland en in België”, zo legt Mertens uit. “Een volgende stap moet een nieuwe financieringsronde worden, zodat we internationaal kunnen gaan en onze toepassing in de rest van Europa kunnen uitrollen.” De app zou al een duizendtal gebruikers hebben.

Reacties