Collin

BlockBay Capital wil investeren in blockchain professionaliseren

BlockBay Capital wil investeren in blockchain professionaliseren

BlockBay Capital gaat begin volgende maand van start in Nederland en wordt naar eigen zeggen de eerste cryptocurrency-vermogensbeheerder die investeren en advies in blockchain-technologie aanbiedt.

Blockchain en cryptocurrency zijn momenteel hippe termen. In veel sectoren wordt er vol interesse gekeken naar de ontwikkeling van deze innovaties. In de investeerderswereld is het niet anders. Maar cryptocurrency als belegging is een complexe en beweeglijke wereld. Dat brengt uiteraard uitdagingen met zich mee voor investeerders.

Kennis van blockchain inzetten

BlockBay Capital stapt in deze trend en wil de investeringsmarkt van blockchain en cryptocurrency verder professionaliseren en deze ook toegankelijk maken voor Nederlandse investeerders. Als investeerder en adviseur wil het bedrijf vermogensbeheerders, vermogende particulieren en professionele investeerders ondersteunen op het gebied van asset- en wealthmanagement. Daarbij wil het haar kennis van blockchain en van de markt en de ervaring met investeren inzetten.

Helpen met kopen en verkopen van cryptocurrency

Het bedrijf wil crypto-ondernemers die een significant vermogen hebben opgebouwd met het beleggen in cryptocurrency zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple helpen bij het kopen en verkopen van dergelijke valuta. Ook biedt het, in samenwerking met partners, ondersteuning op het gebied van rechts, fiscaliteit en andere financiële zaken.

In de toekomst wil BlockBay Capital investeerders ook de mogelijkheid bieden om te participeren en te investeren in jonge blockchain-bedrijven. Daarnaast zal het een platform lanceren, waarop het haar kennis deelt met het grote publiek, zodat blockchain-technologie ook voor hen inzichtelijk en begrijpelijk wordt.

Over BlockBay Capital

BlockBay Capital werd vorige maand opgericht door Tim Epskamp, die als investeringsanalist onder andere voor UBS en Kempen heeft gewerkt. Hij merkte dat banken en vermogensbeheerders zich beperken tot de meer traditionele beleggingscategorieën en de investeringsmogelijkheden van blockchain en cryptocurrency links laten liggen. Als reactie hierop startte hij zijn eigen investeringsbedrijf.

Gerelateerde berichten