Lendahand

Britse beleg-app Dabbl komt naar Nederland

Britse beleg-app Dabbl komt naar Nederland

Nederland is weer een beleg-app rijker. Het Britse fintechbedrijf Dabbl wordt namelijk ook hier gelanceerd. Met de mobiele app kan men rechtstreeks beleggen in tal van bedrijven en merken. Bedrijven kunnen onder meer worden gevonden door met de smartphonecamera foto’s te nemen van een merk.

Het wordt steeds laagdrempeliger om geld te beleggen in aandelen en fondsen. Er zijn inmiddels tal van apps en online brokers waarmee je als particulier geld kunt investeren in ondernemingen die je aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan Peaks, Bux of de beleggingsapp van ING.

Dabbl binnenkort in Nederlandse appstores

En nu is er dus ook Dabbl, dat uit het Verenigd Koninkrijk is komen overwaaien. De app zal ‘op korte termijn’ in de Nederlandse appstores verschijnen, maar zodra dat is gebeurd, kunnen particuliere beleggers hun geld gaan steken in hun favoriete bedrijven.

Foto maken van product om achter bedrijf te komen

Een unique selling point van Dabbl is de camera-functionaliteit, waarmee gebruikers een foto van hun favoriete product of merk kunnen maken en zo direct meeer te weten komen over het bedrijf erachter.

“We willen een nieuwe generatie beleggers inspireren en de kans bieden hun eigen beleggingen te beheren, zodat zij beursgenoteerde bedrijven in de VS en Europa kunnen ontdekken en analyseren én er in kunnen beleggen”, zo meldt het bedrijf op de website.

Obligatielening om groei te versnellen

Dabbl zegt in Engeland door ‘duizenden beleggers’ te worden gebruikt, terwijl er volgens hen in Nederland 1,1 miljoen actieve zelf-beleggers zijn. Om de groei en lancering in ons land versneld te kunnen realiseren heeft het een obligatielening van 2,5 miljoen online gezet. Hiervoor geldt een rente van 7,25 procent voor een periode van vijf jaar.

Gerelateerde berichten