Crowdcube neemt Seedrs over

Crowdcube neemt Seedrs over

Seedrs en Crowdcube hebben aangekondigd dat ze willen fuseren. Een combinatie van de twee Britse equity-crowdfundingplatforms moet leiden tot één van ’s werelds grootste private-equitymarktplaatsen.

Zowel Seedrs als Crowdcube zijn geen kleine spelers. Sinds 2011, is er voor meer dan 2,2 miljard euro geïnvesteerd in campagnes die liepen via deze twee platforms die equity crowdfunding aanbieden. De twee partijen hebben gezamenlijk meer dan 1500 bedrijven geholpen met het verkrijgen van kapitaal.

‘Nu is het moment om te fuseren’

“Nu is het moment om onze sterke punten samen te brengen en een krachtige, internationale marktplaats op te zetten en aandelenfinanciering wereldwijd te veranderen”, zo valt te lezen op het blog van Seedrs.

We zetten één krachtige, internationale speler op.

Overname wordt gebracht als fusie

Officieel zal de fusie een overname van Seedrs door Crowdcube zijn. Die zal alle uitstaande aandelen van Seedrs overnemen, met als resultaat dat de bestaande Crowdcube-aandeelhouders en -optiebezitters 60 procent van het nieuwe bedrijf zal bezitten. De overige 40 procent komt in handen van bestaande aandeelhouders en optiebezitters van Seedrs. “Deze fusieratio weerspiegelt de geschatte waarderingen van de twee bedrijven, op basis van elk van hun meest recente financieringsrondes.”

De verwachting is dat de overname eind dit jaar of begin volgend jaar definitief is. De deal moet onder andere nog goedgekeurd worden door het Britse equivalent van de ACM.

UPDATE: Niet Crowdcude maar Republic neemt Seedrs over.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten