Crowdfunding internationaal

Crowdfunding groeit in Nederland, maar ook internationaal. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk behoren tot de grootste crowdfundmarkten ter wereld. Ook in Europa groeit deze vorm van alternatieve financiering hard, zoals voor zakelijke en p2p-leningen. Met de nieuwe EU-regels neemt de markt waarschijnlijk verder toe.

Lees verder

Europese crowdfundmarkt groeide in 2020

Europese crowdfundmarkt groeide in 2020

Ondanks de negatieve impact van het coronavirus op de economie, was internationaal een groei te zien in de crowdfundmarkt in 2020. In Duitsland en Frankrijk werd zelfs respectievelijk 1,26 miljard euro en 1,02 miljard euro opgehaald in crowdfunding-campagnes. In Nederland nam de markt juist ietsje af.

Verder lezen

‘Crowdfunding in Europa sterk verdeeld’

‘Crowdfunding in Europa sterk verdeeld’

De verdere groei van grensoverschrijdende crowdfunding wordt nog te veel tegengehouden in Europa. Dit komt met name omdat de crowdfundingsector erg heterogeen is; elk land gaat op een andere manier om met deze manier van alternatieve financiering.

Verder lezen

€12,1 miljoen aan crowdfunding in België in eerste helft 2017

€12,1 miljoen aan crowdfunding in België in eerste helft 2017

In België is 12,1 miljoen euro opgehaald via crowdfunding in de eerste zes maanden van dit jaar. Deze vorm van financiering is, in termen van bedragen, wel minder populair dan het was in dezelfde periode vorig jaar. Toen werd in België namelijk 13,3 miljoen euro opgehaald op deze manier.

Verder lezen

Driekwart Belgen bekend met crowdfunding

Driekwart Belgen bekend met crowdfunding

Meer dan één op de tien Belgen heeft al eens een crowdfundingproject financieel gesteund. Gemiddeld was 174 euro hierbij het hoogste bedrag dat er werd geïnvesteerd. Inmiddels hebben driekwart van de Belgen al gehoord van crowdfunding, al zegt 68 procent geen enkel crowdfundingplatform van naam te kennen.

Verder lezen

Crowdfundingsite Patreon gewaardeerd op $450 miljoen

Crowdfundingsite Patreon gewaardeerd op $450 miljoen

De Amerikaanse crowdfundingwebsite Patreon heeft in een nieuwe investeringsronde een onbekend bedrag aan kapitaal opgehaald en wordt nu gewaardeerd op zo'n 450 miljoen dollar. Tot dusver had het crowdfundingplatform al meer dan 47 miljoen dollar opgehaald.

Verder lezen

De status van equity-crowdfunding in Spanje

De status van equity-crowdfunding in Spanje

Equity-crowdfunding groeit snel in Spanje. Crowdfundingplatforms die in dit Zuid-Europese land zijn gevestigd hebben in het eerste kwartaal al meer dan zestig procent binnengehaald van alle fondsen die vorig jaar werden geworden. Hoe ziet de markt van equity-crowdfunding in Spanje er momenteel uit?

Verder lezen

Crowdfunding in Frankrijk groeit met 40%

Crowdfunding in Frankrijk groeit met 40%

Op de crowdfunding-platforms in Frankrijk is vorig jaar 234 miljoen euro opgehaald, een stijging van 40 procent ten opzichte van de situatie in 2015. In de gehele alternatieve financieringsindustrie in het land werd 668 miljoen euro opgehaald, een stijging van 112 procent.

Verder lezen

Crowdfunding in België steeds populairder

Crowdfunding in België steeds populairder

Crowdfunding is niet alleen in Nederland een zeer gewilde vorm van financiering, ook bij onze zuiderburen wordt het veelvuldig gebruik. Crowdfunding in België is vorig jaar bijna verdrievoudigd qua opgehaalde bedragen. Zowel particulieren als bedrijven halen op deze manier geld op voor diverse projecten.

Verder lezen

Belangrijke factoren in succes crowdfunding

Wat zorgt er nu voor dat die ene crowdfunding-campagne slaagt en die andere juist vrijwel niks ophaalt? Er is onderzoek gedaan naar de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle crowdfunding-campagne. En wat blijkt? Social media en het juiste team kunnen cruciaal zijn om je financieringsdoel te bereiken!

Verder lezen

Indiegogo Life: voor persoonlijke crowdfunding

De bekende crowdfunding-website Indiegogo heeft er een broertje bij. Onder de naam Indiegogo Life kunnen crowdfunding-campagnes van een persoonlijke aard worden gestart. De hoofdsite stond dit soort projecten al eerder toe, maar nu is er dus een speciale website voor ingericht.

Verder lezen

De donkere kant van crowdfunding

Crowdfunding is een mooie manier om als ondernemer geld binnen te halen. Je spreekt de 'crowd' aan, probeert ze te overtuigen om te investeren in je project en als het benodigde bedrag binnen is kun je beginnen. Dat het niet áltijd goed gaat, bewijst een Kickstarter-project dat beef jerky van het exclusieve Japanse kobe-vlees wilde maken. Een documentairemaker rook onraad en ontdekte een grote fraudezaak…

Verder lezen

De toekomst van crowdfunding

Crowdfunding is eigenlijk niet meer weg te denken als je op zoek bent naar een manier om online geld bij elkaar te sprokkelen. De crowdfunding-industrie groeit dan ook jaar op jaar met flinke cijfers. Maar welke toekomst heeft crowdfunding? Welke platforms zijn in opkomst en hoe zien de verhoudingen er over een paar jaar uit?

Verder lezen

Gambitious: crowdfunding voor games

Afgelopen week is Gambitious gelanceerd, een crowdfunding-platform voor games. Enthousiaste fans en investeerders kunnen geld doneren, zodat er ambitieuze games ontwikkeld kunnen worden. Gambitious is het enige crowdfunding-platform ter wereld dat specifiek richt op de game-industrie.

Verder lezen

Wetgeving crowdfunding Amerika aangepast

Crowdfunding op basis van iemands eigen vermogen is binnenkort mogelijk in Amerika. President Obama ondertekende hiervoor de JOBS (Jumpstart Our Business Startups) Act. Nu kunnen startups dus geld ophalen met voor de investeerder een financiëel rendement in ’t verschiet.

Verder lezen

Populariteit crowdfunding groeit

Crowdfunding heeft een grote groei doorgemaakt. De markt was twee jaar geleden goed voor een omzet van 32 miljoen dollar, maar dat is nu alweer zo’n 123 miljoen dollar. Dat claimt The Daily Crowdsource, dat tot deze cijfers kwam na het bestuderen van acht beloning-gebaseerde crowdfunding-platforms en zes investering-gebaseerde crowdfunding-platforms.

Verder lezen