menu

CrowdIt: crowdfunding met begeleiding

De crowdfunding-sector heeft er een nieuwe speler bij: CrowdIt. Dit bedrijf wil het echter net iets anders aanpakken dan andere crowdfunding-platforms. Het wil de op te richten bedrijven namelijk ook begeleiden nadat het benodigde geld is binnengehaald. CrowdIt fungeert dus als een mix tussen een crowdfunding-platform en een incubator.

CrowdIt.com wil het netwerken, mentoren en ondersteunen brengen naar het nu wel bekende crowdfunding-model. Dit alles om ervoor te zorgen dat projecten een grotere kans van overleven hebben als de geldwerf-campagne eenmaal achter de rug is. CrowdIt herbergt momenteel zo’n 150 projecten, variërend van iemand die een kinderboek over haaruitval wil uitbrengen tot een app waarmee je gemakkelijk een nieuwe taal moet kunnen leren.

‘Meer dan een zetje in de juiste richting’
Crowdfunding is nog steeds hot. Mede door de vele successen die zijn ontstaan na vermeldingen op crowdfunding-platforms als Kickstarter en Indiegogo zien steeds meer ondernemers heil in deze vorm van financiering verkrijgen. Maar deze platforms zijn enkel bedoeld als eerste zetje in de goede richting. De projecten en startups krijgen een ‘kickstart’ (ja, vandaar die naam!), maar zijn daarna vaak toch op zichzelf aangewezen. CrowdIt wil daar verandering in brengen. Zij willen een community creëren – bestaande uit ‘dreamers’, ‘believers’ en ‘suits’ – die de ideeën ondersteunt en helpt, van begin tot eind.

“De nummer één reden waarom de helft van alle bedrijven in Amerika faalt is een gebrek aan ervaring, en dat willen wij veranderen”, zo vertelt mede-oprichter en CEO Jason Graf tegenover VentureBeat. “De nummer twee reden waarom de helft van alle bedrijven in Amerika faalt is een gebrek aan voldoende kapitaal, en dat willen wij ook veranderingen. Wij willen de twee grootste problemen bij het starten van een bedrijf uit handen nemen en oplossen.”

Reacties