€10 miljoen voor investeerders die startups financieren

€10 miljoen voor investeerders die startups financieren

Het kabinet gaat 10 miljoen euro beschikbaar stellen voor investeerders die in een zeer vroege fase actief zijn. Met deze stap wil de overheid het gemakkelijker maken voor jonge bedrijven om aan kapitaal te komen.

Dit maakte minister Kamp van Economische Zaken bekend tijdens de Week van de Ondernemer. In diverse gesprekken met onder meer investeerders en startups kwam naar voren dat het voor die laatste partij nog altijd lastig is om tijdens de vroege levensfase aan financiering te komen. De overheid wil business angels, investeerders die startups willen financieren, stimuleren om nog meer te gaan investeren.

Daarvoor heeft het dit jaar een budget van 10 miljoen euro beschikbaar gesteld. Met de Seed Business Angels-regeling kan de overheid investeerders een lening verschaffen van maximaal 1 miljoen euro. “Zelf moet u samen met uw investeringspartner minimaal eenzelfde bedrag beschikbaar stellen voor investeringen. U moet beide een even groot belang in het fonds hebben om de onafhankelijkheid van de investeringsbeslissingen te waarborgen.”

52 miljoen per jaar om snelgroeiende bedrijven te stimuleren

De Seed Business Angels-regeling is onderdeel van een extra investering ter waarde van 52 miljoen euro per jaar die de overheid doet om zo snelgroeiende innovatieve bedrijven in ons land te stimuleren.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten