Eerste investering Dutch Student Investment Fund

Eerste investering Dutch Student Investment Fund

Dutch Student Investment Fund, het eerste durfkapitaalfonds in Europa dat volledig wordt gerund door studenten, heeft haar eerste investering gedaan. Het fonds heeft geïnvesteerd in Grasp, een startups die datastromen op websites analyseert om te kijken hoe de schrijfstijl matcht bij de gewenste schrijfstijl van de lezers.

Het Dutch Student Investment Fund heeft gisteren haar handtekening gezet onder de investeringsovereenkomst met Grasp en daarmee is de eerste investering vanuit DSIF een feit. Het durfkapitaalfonds heeft 50.000 euro geïnvesteerd in de Enschedese startup, die content op websites en blogs analyseert en van daaruit advies geeft hoe geschreven moet worden om een boodschap goed over te brengen op de lezer.

DSIF investeert niet alleen geld, maar zal ook nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling van Grasp. “Samen met onze partners willen we een snelle groei van Grasp bewerkstelligen. We zetten ons netwerk in om het bedrijf verder te helpen, waarbij de ondersteuning vanuit Novel-T, de aanjager van hightech innovatie en ondernemerschap in Twente, in de praktijk zeer waardevol blijkt”, aldus portfolio-directeur Jelle Kerkdijk.

Voor oprichter Frans van der Sluis, die de technologie achter Grasp ontwikkelde tijdens zijn promotieonderzoek op de Universiteit Twente, vormen content-marketeers de eerste doelgroep. “We zijn erachter gekomen dat onze analyses de perfecte basis zijn voor een data-driven contentstrategie. We hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een samenwerking met contentbureau Blutarsky die daarin zijn gespecialiseerd en samen met ons de markt gaan bewerken.”

Over Dutch Student Investment Fund

DSIF is een fonds dat geheel voor en door studenten wordt gerund en in zeer vroege fases tot 50.000 euro investeert in startups van studenten, recent afgestudeerden en promovendi. Het werd vorig jaar opgericht en doet investeringen in de vorm van converteerbare leningen, die bij vervolgfinancieringen bijvoorbeeld kunnen worden omgezet naar aandelen.

Gerelateerde berichten