Geldvoorelkaar

Eisen investeerders

Een investeerder vinden is niet zo moeilijk. Als je op het internet zoekt naar investeerders kom je er aardig wat tegen. Van kleine informal investors tot grote participatiemaatschappijen. Helaas is de kans klein dat je deze investeerders kunt overtuigen als je er blind allerlei aanschrijft. Investeerders hebben elk hun eigen specifieke eisen.

Lees verder

Investeerders, geef ondernemers feedback!

Investeerders, geef ondernemers feedback!

De Amerikaanse ondernemer Jensen Harris heeft op Twitter een aantal adviezen gegeven aan venture capitalists hoe zij ervoor kunnen zorgen dat ze een empathische investeerder worden en zo een hoop spanning wegnemen bij ondernemers die hopen op een investering.

Verder lezen

Weinig ondernemers willen verkopen aan investeerder

Weinig ondernemers willen verkopen aan investeerder

Er is nogal verdeeldheid over de toegevoegde waarde van investeerders bij bedrijfsovernames. Zo vindt 90 procent van de investeerders dat een investeringsfonds positief is voor de waarde van het bedrijf, terwijl slechts 40 procent van de ondernemers dit denkt. Ook wil slechts 9 procent van de ondernemers verkopen aan een investeerder.

Verder lezen

‘Makkelijke naam startup trekt meer investeerders’

‘Makkelijke naam startup trekt meer investeerders’

Als startup kan het verleidelijk zijn om voor een lekker gekke en opvallende naam te kiezen. Daarmee trek je misschien wel wat vluchtige aandacht, maar voor het aantrekken van investeerders doe je er beter aan om een makkelijk uit te spreken of betrouwbaar overkomende naam te kiezen voor je startup.

Verder lezen

Zo maak je (g)een goede indruk op investeerders

Een goed gesprek met een investeerder kan zomaar het begin zijn van iets heel moois. Maar voordat je überhaupt de kans krijgt om te pitchen, moet je eerst in contact komen met de investeerder. Nu wordt er vaak beweerd dat een brutaal mens de halve wereld heeft, maar je kunt het ook te bont maken. Dit bewees een Britse vrouw onlangs toen zij indruk probeerde te maken op een grote investeerder middels een email met als onderwerp 'Help me lose my virginity'.

Verder lezen

Investeerders zien toekomst in drones

Investeerders hebben de drones ontdekt. Ze denken dat met deze onbemande vliegtuigjes wel eens een nieuwe, lucratieve markt aangeboord kan worden. Over een paar jaar zoeven ze over onze hoofden en bezorgen ze niet alleen medicijnen en pakketjes, maar ook pizza's!

Verder lezen

TV-programma eist aandelen deelnemers

In Amerika wordt sinds 2009 op de zender ABC het programma Shark Tank uitgezonden, wat gebaseerd is op het hier bekende Dragons´ Den. Bedrijven die willen deelnemen aan het programma, moeten er echter rekening mee houden dat de zender vijf procent aandelen of twee procent van de winst toe-eigent!

Verder lezen