Collin
Amsterdam Capital House

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Amsterdam Capital House

woensdag 24 maart - vrijdag 26 maart
Amsterdam

Evenement details

Datum: woensdag 24 maart - vrijdag 26 maart Locatie: Amsterdam
Evenement website Google Calendar iCal

Amsterdam Capital House is een jaarlijks event, dat maar liefst drie dagen duurt. Het wordt georganiseerd door Capital House. Dit initiatief zet zich in om kansen en verbindingen te creƫren met menselijk, sociaal en financieel kapitaal. In 2022 vindt Amsterdam Capital House plaats in maart. De exacte datums zijn nog niet bekend.

Amsterdam Capital House 2021

Van 24 tot en met 26 maart 2021 volgden ondernemers en investeerders tal van workshops, masterclasses en meer. Onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder meer:

  • Hindernissen voor internationale expansie
  • Online pitchen in een virtuele wereld
  • Succesvol financiering aantrekken
  • Vrouwen in technologie en kapitaal
  • Een wereldwijde startup ontwikkelen
  • Je weg vinden in de wereld van alternatieve financiering

Inzichten om de financieringskansen te verbeteren.

Tijdens Amsterdam Capital House 2021 kregen ondernemers inzichten in waar investeerders naar op zoek zijn, om hiermee hun kans op financiering te verbeteren. Daarnaast was er een netwerkruimte, die de hele dag open was. ’s Avonds was er een sessie om de dag af te sluiten en elkaar beter te leren kennen.

Ook werd er aandacht besteed aan de periode na de pitch. Hoe beoordelen beleggers het potentieel van een bedrijf? Wat gebeurt er achter gesloten deuren bij een investeringsfonds? En waar zijn investeerders precies naar op zoek?

Wat zijn de House Awards?

Onderdeel van Amsterdam Capital House zijn de House Awards, die Symbid samen met Volta Ventures organiseert. Hierbij krijgen vijf startups en scale-ups de kans om hun onderneming te pitchen voor een jury van tien business angels en venture capitalists. De winnaar krijgt niet alleen de nodige publiciteit, maar ook strategisch advies van NLgroeit, een uitgebreide fundingscan en de mogelijkheid tot een financieringsronde via Symbid.