Angel Investment Tour

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Angel Investment Tour

donderdag 24 september - maandag 05 oktober

Evenement details

Datum: donderdag 24 september - maandag 05 oktober
Evenement website Google Calendar iCal

Van 24 september tot en met 5 oktober 2020 organiseerde MatchingWings opnieuw de Angel Investment Tour, waar deelnemers alles leerden over hoe je het beste als business angel te werk kunt gaan. “Want zelfs tijdens de coronacrisis hebben we gezien dat angel-investeringen in startups blijven doorgaan”, zo legde de organisatie uit.

Doel van de Angel Investment Tour

MatchingWings organiseerde de Angel Investment Tour omdat het van mening is dat veel beginnende business angels te weinig kennis hebben over beleggen in een vroeg stadium. Hierdoor valt het investeren tegen, net als de financiële resultaten. Veel investeerders besluiten dan om ermee te stoppen, waardoor er minder financiering beschikbaar is voor innovatieve ondernemers.

Anderzijds wilde MatchingWings (startende) ondernemers met de Angel Investment Tour helpen om zich te presenteren aan (angel) investeerders. Zo leerden ze tijdens het event hoe ze zich kunnen voorbereiden op investeerdersbijeenkomsten en hoe ze zorgen voor een goede (eerste) indruk.

Maximaal 15 angels en ondernemers

Tijdens de Angel Investment Tour in 2020 woonden een groep van vijftien toegewijde business angels en startende ondernemers die op zoek zijn naar externe financiering twee persoonlijke sessies en vier webinars bij. De rode draad in het programma was hoe je kunt professionaliseren op het gebied van vroegtijdig investeren.

Deelnemers worden klaargestoomd voor het screeningsproces

Zeer ervaren sprekers gaven les over relevante aspecten van het screeningproces. Daarnaast deelden zij hun persoonlijke ervaringen op dit vlak. Deelnemende business angels konden gelijk de lessen in de praktijk brengen, want tijdens het event konden ze meedoen met het screeningsproces van ervaren investeerders en zodoende mee-investeren in hun projecten.

Geïnteresseerden konden direct mee-investeren in projecten.

Voor deelnemende ondernemers was er eveneens genoeg te leren. Zij konden de gesprekken met investeerders gebruiken om hun onderneming klaar te stomen voor een investering. Ook werden er de nodige relevante contacten gelegd, onder meer tijdens de verschillende speeddates.