Bankathon Amsterdam

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Bankathon Amsterdam

dinsdag 24 september - donderdag 26 september

Evenement details

Datum: dinsdag 24 september - donderdag 26 september
Evenement website Google Calendar iCal

In 2015 vond de eerste Europese Bankathon plaats: de grootste bankonafhankelijke FinTech hackaton in Europa. Hier kunnen Fintech-ontwikkelaars elkaar ontmoeten en netwerken, om samen de financiële industrie te vernieuwen.

Wat is een bankathon?

De Bankathon is een hackathon voor de bankwereld. Het kan worden gezien als een interactief netwerk van meer dan duizend ontwikkelaars, ontwerpers en productexperts uit de FinTech-wereld. De organisatie wil met een bankathon alle betrokkenen uit de financiële industrie bij elkaar brengen en wordt daarbij ondersteund door de grote banken, financiële dienstverleners en techbedrijven.

Elke Bankathon is grootschalig van opzet.

Er zijn inmiddels meerdere Bankathons georganiseerd door heel Europa. Alle edities hebben minimaal 75 deelnemers, tien sponsors, vijf API-partners en tweehonderd gasten aangetrokken. Om een Bankathon te mogen organiseren, is het een voorwaarde om er een grootschalig event van te maken.

Wat is het doel van de Bankathons?

Het event vormde al meerdere keren het startpunt voor verschillende startups, projecten en samenwerkingen. Dit komt mede door het sterke netwerk. Het platform brengt zowel gevestigde spelers als nieuwe marktpartijen bij elkaar. Inmiddels zijn er ruim tweeduizend mensen uit achttien landen aangesloten bij het netwerk.

Het event symboliseert een nieuwe manier van denken.

Het opvallende van de Bankathon is de onafhankelijkheid. Het symboliseert een nieuwe manier van denken in het bankwezen, dat zich steeds meer losmaakt van de institutionele bank. Tegelijkertijd is het een katalysator voor de openstelling van banken, wat bijvoorbeeld de drijvende kracht is geweest achter de Payment Services Directive 2.

De eerste Nederlandse Bankathon is een feit

Nadat de eerste vier edities in Duitsland en Oostenrijk werden gehouden, vond in 2017 de eerste Bankathon in Nederland plaats. Het event werd georganiseerd door Holland FinTech en Figo. De meest recente editie was in 2019 in Praag. Er zijn plannen voor een nieuwe editie, maar medio 2021 is er nog geen datum of locatie bekend.