Collin
Capital Tour XXL

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Capital Tour XXL

dinsdag 30 juni
Amsterdam, Amsterdam

Evenement details

Datum: dinsdag 30 juni Locatie: Amsterdam, Amsterdam
Evenement website Google Calendar iCal

Capital Tour XXL is een event voor Nederlandse startups en internationale startups die in ons land zaken willen doen en op zoek zijn naar een investering. Het event vindt twee keer per jaar plaats. De meest recente editie was op 30 juni 2020. Vanwege het coronavirus vond de achtste editie volledig digitaal plaats.

Het grootste matchmaking event van Nederland

Capital Tour XXL omschrijft zichzelf als het grootste matchmaking event van Nederland. De organisatie belooft dat deelnemers de wereld van startup-financiering in één dag kunnen ontdekken. Dit doen de startups door op de fiets te springen en zo tal van investeerders te ontmoeten op hun hoofdkantoren.

Kom in contact met tientallen investeerders.

Tijdens de meest recente editie in 2020 zag het programma er vanwege de coronamaatregelen anders uit. In plaats van een fietstocht langs deelnemende investeerders werd er een volledig online en interactief event georganiseerd. De insteek van het event bleef onveranderd: het ondersteunen van oprichters en investeerders bij het maken van zinvolle connecties. Aan de editie in 2020 deden veertig investeerders mee.

Tour de Funding

Middels een ‘Tour de Funding’ komen startups in contact met verschillende soorten van investeren. Denk bijvoorbeeld aan een business angels, durfkapitaal, investeringsmaatschappijen en overheidsfondsen. Waar ondernemers en investeerders normaal gesproken op kantoor met elkaar in gesprek gingen, werden er in 2020 online speed dates en rondetafelgesprekken georganiseerd.

De speed date-sessies waren overigens niet voor elke ondernemer bedoeld. De organisatie gaf aan dat de 1-op-1-gesprekken alleen toegankelijk waren voor ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap in hun bedrijf. Organisaties die nog in de oriënterende fase zitten, moeten het doen met het algemenere programma. Maar ook hier is voldoende te leren over de verschillende investeringsmogelijkheden.

 

Locatie Capital Tour XXL