Lendahand

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Dag van de Vastgoedfinanciering

maandag 21 september
Amsterdam

Evenement details

Datum: maandag 21 september Locatie: Amsterdam
Google Calendar iCal

Op de Dag van de Vastgoedfinanciering komen vastgoedfinanciers samen met vastgoedbeleggers, ontwikkelaars en bouwondernemingen. Gedurende dit jaarlijkse event zijn diverse bankloketten en intermediairs aanspreekbaar, tijdens plenaire meeting maar ook tijdens één-op-één-gesprekken. De meest recente editie was op 21 september 2020.

Wat is de Dag van de Vastgoedfinanciering?

Tijdens de Dag van de Vastgoedfinanciering komen allerlei facetten van vastgoedfinanciering aan bod. Vaste sprekers zijn de grootbanken, die in aparte sessies vertellen wat de markt van hen kan verwachten. Ook kunnen deelnemers aanschuiven bij diverse andere sessies en expertmeeting. Denk aan onderwerpen als alternatieve vastgoedfinanciering, buitenlandse financiering of projectfinanciering.

Dag van de Vastgoedfinanciering 2020

In 2020 was het vanwege de coronacrisis even onduidelijk of de Dag van de Vastgoedfinanciering kon doorgaan. Met een gering aantal gasten en voldoende veiligheidsmaatregelen was dit gelukkig het geval. Wel was het event van het voorjaar – wanneer het traditiegetrouw plaatsvindt – verschoven naar het najaar.

Vastgoedfinanciering tijdens en na corona

De coronacrisis heeft de economie behoorlijk op z’n kop gezet. Binnen de vastgoedwereld is dit niet anders. Tijdens de Dag van de Vastgoedfinanciering 2020 was er dan ook voldoende aandacht voor financiering tijdens en na de coronacrisis. Grootbanken zijn kritisch(er) om vastgoed te financieren, terwijl de vraag alsmaar toeneemt. Alternatieve financieringsmogelijkheden zoals crowdfunding kwamen in 2020 veelvuldig voorbij.

De vraag naar vastgoedfinanciering zit al jaren in de lift.

Andere belangrijke thema’s waren onder andere innovatie en digitalisering, de kansen en subsidiemogelijkheden voor duurzaam vastgoed en de voordelen van diverse gebouwkeurmerken. Ook werd er volop stilgestaan bij thema’s als fiscale voordelen vanuit de overheid en de impact van de veranderende markt op de financieringsmogelijkheden. Verder ging het over de do’s en don’t in vastgoedfinanciering.

Wat kost de Dag van de Vastgoedfinanciering?

De reguliere kosten voor het event zijn 495 euro exclusief btw. Abonnees op Vastgoedjournaal krijgen 100 euro korting op de toegangsprijs. Je kunt ook supporter worden van het congres. In dat geval betaal je 895 euro exclusief btw. Voor dit geld krijg je één toegangskaart. Daarnaast wordt het bedrijfslogo vermeld bij het programma, krijg je een banner en een vermelding in de nieuwsbrief.

Medio 2021 is er nog geen nieuwe datum voor de Dag van de Vastgoedfinanciering bekend. Wel zijn er in september twee regionale vastgoeddagen, namelijk in Utrecht en Amsterdam.