menu
Lendahand

Exact Finance: ‘Direct toegang tot passende financierders’

Begin juli is Exact Finance gelanceerd. Het bevindt zich nog in de beta-fase en is dus nog vrij beperkt uitgerold, maar de eerste resultaten zijn zeer positief, vertelt Mark van Asten, Fintech Leader Cloud Solutions bij Exact, telefonisch aan Investeerders.nl. “Exact Finance helpt bij het snel vinden van passend kapitaal.”

Exact Online-klanten hebben hun hele boekhouding al in de cloud, maar zijn voor een financiering soms aangewezen op omslachtige processen van financierders, als er al een passende aanbieder gevonden wordt. Het zorgt dat ondernemers vaak afhaken terwijl nieuw werkkapitaal net die ene vernieuwing had kunnen realiseren waarmee de ondernemer wel in de volgende versnelling had gekund. Dat proces zat Exact niet helemaal lekker en dus besloot het een dienst te lanceren die ondernemers direct in contact brengt met financierders.

Exact Finance, mede gerealiseerd dankzij winnaar eerste Hackathon

Exact Finance geeft mkb’ers in Exact Online de mogelijkheid om direct inzicht te krijgen in hun financiĆ«le positie. Deze service is ontwikkeld onder de vlag van Exact Online zelf, maar die wordt daarbij ondersteund door Sparkholder. Dit bedrijf won de eerste Exact Hackathon met Predictr, een dienst waarmee klanten van Exact konden uitrekenen hoeveel zij konden lenen en bij welke partijen de aanvraag het best aansluit.

Inmiddels is deze dienst verder uitgebouwd en samengebracht onder Exact Finance. Na het invullen van enkele simpele vragen, zoals het gewenste bedrag en het financieringsdoel, kun je een verbinding maken met je boekhouding. Daarop volgt direct een kredietcheck, waardoor je direct ziet of een aanvraag kans van slagen heeft. Vervolgens kun je direct een aanvraag doen bij de geselecteerde aangesloten financierders.

Exact Finance gratis voor ondernemers

De dienst is gratis voor klanten van Exact Online. Wel verdient de aanbieder van bedrijfssoftware een stukje commissie als je daadwerkelijk een lening of financiering opstart bij een van de aangesloten partijen. Maar volgens Mark hoeft de ondernemer niet bang te zijn dat deze via een hogere afsluitprovisie worden doorgerekend. “Integendeel, door dit effectief systeem zorgen we ervoor dat er al een eerste kredietcheck heeft plaatsgevonden. Hierdoor krijgen de financieringspartijen gerichtere aanvragen, wat juist vaak wordt beloond met een extra korting.”

Er zijn momenteel elf financierders aangesloten, waaronder banken en crowdfunding-platformen. Daarnaast zijn er tien investeringsmaatschappijen waarbij je direct een aanvraag kunt insturen. Mark geeft telefonisch aan dat de service van Exact Finance wordt uitgebreid. Daarnaast is Exact druk bezig met het verder uitrollen van het digital businessplatform. Mark geeft aan dat er veel in de pijplijn zit, maar dat we daarvoor beter Exact Live, het jaarlijkse businessevent van de aanbieder, kunnen afwachten.

Exact Finance

Reacties