menu
Financieringsplatform Rabo&Crowd gelanceerd

Financieringsplatform Rabo&Crowd gelanceerd

De Rabobank heeft vandaag, in samenwerking met mkb-beurs Nxchange, het online financieringsplatform Rabo&Crowd gelanceerd. Via dit platform kunnen ondernemers kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties uit te geven. Investeerders kunnen de leningen op Rabo&Crowd aankopen en verhandelen via Nxchange.

Rabo&Crowd wil het alternatieve financieringsplatform worden voor het mkb in Nederland. Het initiatief biedt ondernemers een lening bij de bank gecombineerd met geld van (particuliere) investeerders. Rabo&Crowd start als pilot en samen met de eerste klanten en investeerders wordt het project verder ontwikkeld.

‘Rabo&Crowd past bij coöperatieve roots’

Volgens Marcel Gerritsen, directeur Strategie & Innovatie van Rabobank Bedrijven, past het nieuwe project perfect bij de coöperatieve roots van de bank: “Het draait om het samenbrengen van investeerders en ondernemers die geld nodig hebben.” Hij legt uit dat het nieuwe financieringsplatform het resultaat is van ervaringen die de bank opdeed met het bijna gelijknamige Rabo&Co. Hierbij konden vermogende particulieren investeren en samen met Rabobank ondernemingen financieren.

Investeerders kunnen al vanaf honderd euro investeren in ondernemingen door obligaties op de beurs van Nxchange te kopen. Het is mogelijk om de obligaties tussentijds te verhandelen via dit platform, mocht er voldoende vraag in de markt zijn natuurlijk.

Aanvraag van minimaal twee ton

Ondernemers die via Rabo&Crowd geld willen ophalen door middel van obligaties, moeten een financieringsaanvraag doen van minimaal 200.000 euro. Na het indienen van de aanvraag krijgt de ondernemer een coach toegewezen die het proces begeleidt.

Reacties