Flatex in Nederland: 20.000 klanten binnen drie maanden

Flatex in Nederland: 20.000 klanten binnen drie maanden

Flatex heeft sinds de lancering in Nederland twaalf weken geleden al 20.000 klanten binnengehaald. Dat is een sterkere start dan de onlinebroker had ingecalculeerd. Het bedrijf kijkt dan ook al uit naar de volgende uitbreiding, en wel naar Spanje.

De vliegende start van Flatex in Nederland stelt CEO Frank Niehagen gerust. “We hebben de juiste keuze gemaakt om naar Nederland te gaan.” De bedoeling was eigenlijk om pas aan het eind van dit jaar op de twintig- tot vijfentwintigduizend Nederlandse klanten te zien, maar dat doel is nu dus al bereikt.

100.000 klanten binnen twee jaar

Voor nu heeft Niehagen als nieuw doel gesteld om binnen een tot twee jaar tussen de 60.000 en 100.000 klanten in ons land te hebben. “We willen serieus marktaandeel krijgen en een belangrijke speler worden in Nederland”, zo zegt hij in een interview met ABM Financial News.

Toen Flatex twaalf jaar geleden begon in Duitsland, schudde het de markt op door met vaste tarieven te werken. In ons land opereert het iets anders, want de klant betaalt helemaal geen transactiekosten meer. De kosten worden verhaald op de aanbieders van beleggingsproducten.

Opties en margin

In ons land biedt de onlinebroker vooral contante aandelen en ETF’s aan. In Nederland handelen beleggers vaak ook graag in opties, maar dat is in het geval van Flatex, waarbij geen transactiekosten worden verrekend, moeilijker te realiseren. Wel wil Niehagen opties tegen zo laag mogelijke kosten aanbieden, al zal dat niet meer voor het eind van dit jaar zijn. Wel wil het voor die tijd margin gaan aanbieden, zodat Flatex-klanten met geleend geld kunnen beleggen.

Gewenste verdubbeling klantenbestand in zicht

Flatex is op dit moment actief in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. In al deze markten wil het graag 60.000 nieuwe klanten aan het eind van dit jaar. Die gewenste verdubbeling lijkt goed haalbaar, want nu op driekwart van het jaar zit de broker al op 50.000 nieuwe klanten.

Het volgende land staat al klaar om veroverd te worden. Flatex wil dit jaar nog in Spanje beginnen en in 2020 nog twee nieuwe markten aandoen. Dat zouden Frankrijk en Italië kunnen zijn of markten in Noord-Europa.

‘1,4 miljoen particuliere beleggers in Nederland’

Concurrent BinckBank heeft, in combinatie met Saxo Bank, zo’n 860.00 klanten in Europa, terwijl DEGIRO eerder dit jaar aangaf op ruim 400.000 Europese klanten te zitten. Cijfers specifiek voor Nederland geven ze niet, maar ABM Financial News schrijft dat in Nederland in totaal zo’n 1,4 miljoen particuliere beleggers actief zouden zijn.

Gerelateerde berichten