Freedom24: ruim 50,000 Europese klanten

Freedom24: ruim 50,000 Europese klanten

Een jaar na hun uitbreiding naar de Europese markt telt online broker Freedom24 al ruim 50 duizend Europese klanten. Wereldwijd heeft het platform van Freedom Finance de 340 duizend gebruikers gepasseerd. Het bedrijf wil in de toekomst meer Europese landen bedienen.

Freedom24 biedt gebruikers meer dan een miljoen beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, ETFs, opties en futures. Bovendien krijgen particuliere beleggers op het platform de mogelijkheid om in IPO’s te beleggen via de grote wereldbeurzen.

Europese uitbreiding

Freedom24 begon haar Europese promoties in 2020. Een jaar later telt de online broker maar liefst 52 duizend klanten in Europa. Daarvan komen er wel 2,5 duizend uit Nederland en ongeveer duizend uit België. Wereldwijd heeft het platform dit jaar 340 duizend gebruikersaccounts gepasseerd. Naast Europa zijn Kazachstan, Rusland en Oekraïne de grootste markten.

Per dit jaar telt Freedom24 al 52 duizend Europese klanten.

De Europese tak van het bedrijf heeft kantoren in Duitsland, Spanje en Griekenland. In de toekomst moeten meer Europese landen volgen, aldus Maxim Manturov, Hoofd Investeringsonderzoek bij Freedom Finance Europa.

Topaandelen en beurs van Hong Kong

Onderscheiden Europese klanten zich van andere gebruikers op het platform? Volgens Manturov zijn Europeanen niet zo uniek: “Ik wou dat ik je kon verrassen, maar de populairste aandelen zijn van Apple, Tesla en Ford.”

“De populairste aandelen zijn van Apple, Tesla en Ford.”

Daarnaast tonen Europese gebruikers meer interesse in de beurs van Hong Kong. “Ons streven is nu om de beste broker te zijn die dit aanbiedt.” Klanten kunnen dan ook toegang tot bepaalde aandelen verzoeken. “Die kunnen dan in een paar uur toegevoegd worden”, zegt Manturov.

‘Deliveroo en CureVac grootste Europese IPOs’

Zoals eerder gezegd staat de broker vooral bekend om exclusieve beursgangen. Deliveroo is de grootste Europese IPO tot nu toe, vertelt Manturov, al is de aandelenprijs van de Engelse maaltijdbezorger uiteindelijk gedaald.

“Een andere gigantische beursgang is het Duitse CureVac. De aandelenprijs op de Amerikaanse beurs was aan het einde van de lock-up periode zowaar verviervoudigd.” Dit is te verklaren door de Covid-19-uitbraak, de Duitse farmaceut ontwikkelt namelijk coronavaccins.

Klarna naar de beurs in 2022

Er liggen meer Europese beursgangen in het verschiet: in 2022 gaat de in Zweden gebaseerde betaalprovider Klarna naar de beurs. Verder zijn alle ogen gericht op de IPOs van internetforum Reddit, Starlink van Elon Musk, fintech Chime en online betaaldienst Stripe.

‘Wereldwijd neemt de populariteit van opties nog altijd toe.’

Ook komen er begin volgend jaar meer tools voor investeerders in opties op Freedom24, zegt Manturov. “Wereldwijd neemt de populariteit van opties nog altijd toe. We willen dat onze klanten er met plezier en op het hoogst mogelijke niveau mee kunnen blijven werken.”

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft allerhande nieuws- en achtergrondartikelen, het liefst over duurzaamheid en gelijke representatie in de financiële sector.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten