Corum Investments

Funding Circle bereidt beursgang voor

Funding Circle bereidt beursgang voor

Funding Circle heeft bekendgemaakt registratiedocumenten te publiceren. Dit is vaak de eerste stap richting een beursgang. Definitief is het allemaal niet, maar de online kredietmarktplaats overweegt verder te gaan met een beursgang naar de London Stock Exchange, waar het 300 million pond (333 miljoen euro) wil ophalen.

“De aankondiging van vandaag is het begin van de volgende fase in onze spannende reis”, aldus CEO en mede-oprichter Samir Desai. “De afgelopen acht jaar hebben we hard gewerkt om een platform te bouwen dat de nummer één is in elke markt waar we actief zijn.”

Heartland gaat 10 procent van aandelen kopen

Mocht het zo ver zijn dat Funding Circle een notering op de Britse beurs krijgt, dan gaat Heartland A/S, de private holding van Anders Holch Povlsen (die onder andere in webwinkels ASOS en Zalando heeft geïnvesteerd), sowieso 10 procent van het geplaatste aandelenkapitaal kopen. Verder heeft vermogensbeheerder Alcentra toegekend om de komende jaren via Funding Circle in Amerika 1 miljard dollar uit te lenen aan kleine ondernemingen.

Funding Circle actief in vier markten

Funding Circle begon begon in 2010 in het Verenigd Koninkrijk en is sinds 2015 ook actief in Nederland. Daarnaast is het platform ook open voor Duitsers en Amerikanen. In de loop der jaren heeft de kredietmarktplaats meer dan 6,1 miljard euro aan leningen verstrekt aan meer dan 50.000 midden- en kleinbedrijven. Dit geld werd bij elkaar gebracht door zo’n 80.000 investeerders.

Gerelateerde berichten