Funding Circle breidt flink uit in Amsterdam

Funding Circle breidt flink uit in Amsterdam

Funding Circle, een internationaal leenplatform, is nu zo’n drie jaar actief in ons land. Inmiddels zit de groei er goed in bij de Amsterdamse tak van het bedrijf. Mede hierom opende het vorige maand een nieuwe ruimte met twintig werkplekken. Investeerders.nl ging ter plaatse kijken om deze te aanschouwen.

Met inmiddels zo’n vijftig werkplekken, groeit Funding Circle Nederland niet alleen in gefaciliteerde leningen, maar ook in medewerkers snel uit naar een organisatie van formaat.

‘Verdrievoudigd binnen 12 maanden’

En die groei is snel gegaan. Vorig jaar rond deze tijd werkte er nog maar een man of vijftien in Amsterdam. Wat destijds ook al niet weinig was, want de eerste lening die het platform in Nederland verstrekte dateert uit februari 2015. Het is nu dus zo’n drie jaar actief en met vijftig man al een flinke club.

En dat terwijl het een internationale organisatie is die veel techniek of vaste taken vanuit Engeland aanstuurt. Daar heeft het bedrijf inmiddels zo’n 530 van de in totaal 900 mensen rondlopen.

Dat zijn veel mensen, zeker als je bedenkt dat het een fintech-bedrijf is dat juist op een moderne toekomstbestendige manier wil financieren. Geen bankkantoren vol met accountmedewerkers op elke hoek van de straat, maar een online platform dat grotendeels gebaseerd is op algoritmes.

‘We kunnen nog wel even doorgroeien’

Josy Soussan, de kersverse communicatie- & PR-manager, geeft aan dat er inderdaad snel is uitgebreid in Amsterdam. Ondanks dat Funding Circle veel kan automatiseren verwacht hij niet dat het bij dit aantal mensen blijft.

Funding Circle is een fintechbedrijf, legt hij ons uit. Dat komt neer op het natuurlijk gebruikmaken van alle technologie die voorhanden is. Daar waar mogelijk worden algoritmes ingezet. Maar het financiƫle deel is en blijft mensenwerk, zo is hij van mening.

De meeste mensen in Amsterdam zijn dus bezig met de begeleiding van ondernemers of investeerders zodat de leningen succesvol gefund worden. “Alle campagnes worden begeleid en beoordeeld, want we willen investeerders goed kunnen informeren en risico’s beperken. Daarnaast zijn er veel mensen nodig bij het verder in de markt zetten van het platform.”

Josy sluit daarom niet uit dat het platform nog wel door kan groeien. Volgens hem is het een ideale kans voor ambitieuze mensen om nu in te stappen. “In februari stonden we nog in de Sunday Times op de 16e plek in de lijst van ‘Best Companies to Work’. En er staan momenteel nog tien vacatures open”, hint Josy.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten