Funding Circle Nederland: minstens 600 leningen in 2017

Funding Circle Nederland: minstens 600 leningen in 2017

Funding Circle Nederland denkt dit jaar meer dan 600 leningen te verstrekken voor meer dan 30 miljoen euro. De Britse online kredietverstrekker overweegt momenteel ook een beursgang, zo liet topman Samir Desai weten.

Funding Circle maakte afgelopen week wat financiële cijfers bekend. Zo bleek dat de omzet vorig jaar met 59 procent is gestegen naar omgerekend 57,8 miljoen euro. Het verlies nam daarbij af, met 3 procent en kwam neer op iets meer dan 40 miljoen euro. Topman Samir Desai liet tegenover Business Insider weten blij te zijn met de groepsresultaten. “Per saldo is het verlies als percentage van de omzet gedaald. In het Verenigd Koninkrijk draaien we sinds het vierde kwartaal van 2016 met een positieve cashflow.”

Grootste niet-bancaire speler op de markt

Vorig jaar heeft Funding Circle voor één miljard aan leningen verstrekt via haar online platform. Een deel van die leningen wordt sinds 2015 ook in Nederland verstrekt. In dat jaar startte het leenplatform in ons land met 105 verstrekte leningen voor een bedrag van in totaal 7 miljoen euro. “Dit jaar verwachten we meer dan 600 leningen te verstrekken voor meer dan 30 miljoen euro”, aldus directeur Jeroen Broekema van Funding Circle Nederland. “In aantallen leningen zijn we inmiddels de grootste niet-bancaire speler op de markt.”

Funding Circle wás ook actief in Spanje, maar daar heeft het haar activiteiten nu gestaakt. Volgens Desai is dit een kwestie van sterkere focus. Het Britse bedrijf wil zich vanaf nu concentreren op het kerngebied, dat bestaat uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland.

Funding Circle naar de beurs

Daarnaast wil Funding Circle ook naar de beurs. Volgens Desai moet Funding Circle een publiek genoteerd bedrijf zijn. “Dat past ook bij de transparantie en openheid die we nastreven, en maakt het mogelijk om onze dienstverlening aan meer mensen aan te bieden.” Wanneer die beursgang dan zou moeten plaatsvinden, wilde Desai niet benoemen.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten