Funding Circle Nederland verstrekt 2000e lening

Funding Circle Nederland verstrekt 2000e lening

Funding Circle Nederland heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Sinds haar start in 2015 heeft de online kredietmarktplaats meer dan tweeduizend leningen verstrekt aan Nederlandse mkb’ers. Het volume van de leningen bereikte in de eerste helft van dit jaar meer dan 38 miljoen euro.

En dat is meer dan het gehele volume over 2017, toen het om ongeveer 34 miljoen euro aan verstrekte leningen ging. Volgens Funding Circle Nederland gebruiken ondernemingen de leningen vooral voor de financiering van werkkapitaal of investeringen en voor het verder stimuleren van de eigen groei.

Volume leningen verdubbelt elk jaar

Het gaat dus goed met Funding Circle Nederland. Dat wijzen de cijfers ook wel uit, want sinds het platform ook in Nederland actief werd, is het totale volume aan verstrekte leningen ieder jaar verdubbeld. Zo ging het in het startjaar 2015 om 7 miljoen euro, een jaar later om 14 miljoen euro en vorig jaar was het dus bijna 34 miljoen euro bij elkaar. En nu is er in dit nog lopende jaar al 38 miljoen euro gefinancierd.

“Ik ben heel trots om te zien hoe hard wij sinds onze start in Nederland zijn gegroeid”, aldus Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland. “Dagelijks werken meer dan vijftig mensen in Amsterdam – verdeeld over de risk en commerciële organisatie – vol passie aan het verstrekken van leningen aan Nederlandse bedrijven aan de ene kant en het bieden van een investeringsoptie met stabiele rendementen voor investeerders aan de andere kant.”

6 miljard euro wereldwijd

Jeroen denkt dat er voor Funding Circle Nederland nog veel ruimte is voor verdere groei, vooral als men kijkt naar het financieringsgat voor het midden- en kleinbedrijf in ons land. Veel ondernemingen willen zakelijk geld lenen, omdat ze zelf niet voldoende kapitaal hebben om bijvoorbeeld verder te groeien of om materieel aan te schaffen.

Wereldwijd heeft Funding Circle al meer dan 6 miljard euro verstrekt aan meer dan 51.000 bedrijven.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten