Funding Circle ontvangt investering van Aegon

Funding Circle ontvangt investering van Aegon

Aegon gaat investeren in het Britse leenplatform Funding Circle. Naar verwachting zal de Nederlandse bank in het eerste jaar zo’n 175 miljoen euro beschikbaar stellen voor leningen aan 2600 Britse bedrijven. Volgens Aegon is het de eerste keer dat een Nederlandse financiële dienstverlener op zo’n schaal online leningen verschaft aan kleine bedrijven.

De investering in Funding Circle is voor Aegon alweer de zesde investering in een leenplatform. Het van origine Nederlandse bedrijf heeft bijvoorbeeld eerder ook al geïnvesteerd in het Duitse leenbedrijf Auxmoney en startte in samenwerking met Collin Crowdfund het crowdfundingplatform Knab Crowdfund.

‘Kleine bedrijven kans op succes geven’

Volgens CFO Mike de Boer onderstreept de strategische samenwerking met Funding Circle het belang van Aegon om in succesvolle ondernemingen te investeren. “Enerzijds omdat dit voor goede rendementen zorgt, maar ook omdat we met deze investeringen kleine bedrijven, die doorgaans moeilijk aan financiering komen, een kans geven om succesvol te worden.” Volgens De Boer zal de sterke instroom van spaargeld naar Aegon’s online bank Knab deels worden ingezet om de leningen van Funding Circle te financieren.

Lening via Funding Circle

Als een ondernemer een lening wil via Funding Circle, dan krijgt die binnen twee dagen uitsluitsel, op basis van recente financiële gegevens en informatie van kredietbureaus. De ondernemer staat persoonlijk garant en leningen kunnen een kredietwaardigheidsscore krijgen tussen A+ en E. Funding Circle verstrekt leningen tussen 5000 en 250.000 euro en de looptijd duurt tussen de 6 en 60 maanden.

Funding Circle werd in 2010 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en heeft sindsdien meer dan 26.000 bedrijven voorzien van financiering. Via het online platform van dit bedrijf kunnen zowel consumenten als beroepsmatige beleggers investeren. In 2015 werd Funding Circle Nederland gelanceerd. Sindsdien heeft het platform voor meer dan 32 miljoen euro aan leningen verstrekt.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten