menu
Lendahand

Gambitious: crowdfunding voor games

Afgelopen week is Gambitious gelanceerd, een crowdfunding-platform voor games. Enthousiaste fans en investeerders kunnen geld doneren, zodat er ambitieuze games ontwikkeld kunnen worden. Gambitious is het enige crowdfunding-platform ter wereld dat specifiek richt op de game-industrie.

Crowdfunding veroorzaakt momenteel een enorme verschuiving in de manier waarop het ontwikkelen van games wordt gefinancierd. Toch bestaat het risico dat de games niet of maar deels worden gecreëerd. Wij vonden dat het tijd is het wilde westen van crowdfunding achter ons te laten en over te stappen op een vele malen professioneler model: Gambitious!”, aldus president Paul Hanraets op xgn.nl.

Eerste projecten staan live

Op de site zijn al meerdere projecten te vinden, zowel van jonge als van ervaren gamestudio’s. Zo heeft 3D Realms, de maker van Duke Nukem Forever, de postapocalyptische shooter ‘Earth No More’ op de site staan, waar het hoopt genoeg financiering te krijgen voor het spel dat drie jaar geleden in de ijskast kwam te liggen.

Een game-ontwikkelaar die graag zijn spel gefinancierd wil zien worden kan kiezen voor twee modellen: doneren of investeren. Donateurs krijgen in ruil voor hun donatie bijvoorbeeld een t-shirt, concept art of het uiteindelijke spel. In het geval van het tweede model krijgen investeerders in ruil voor twintig euro per aandeel een percentage in het project, vaak een deel van de omzet.

Reacties