Investeerders.nl
menu
Collin

Geld crowdfunding nu terug te storten

De crowdfunding-industrie wordt steeds meer volwassen in ons land. Een van die bewijzen is een nieuwe feature van Symbid, waardoor het nu mogelijk is om jouw geld op ieder moment naar jezelf terug te storten.

Volgens Symbid zaten veel gebruikers te wachten op het moment dat ze directe controle hadden over hun geld op het platform. En nu is dat mogelijk, of je nou wilt investeren, desinvesteren of het geld wilt terugstorten op je eigen rekening, dankzij een samenwerking die het is aangegaan met FEET, een bevoegde Nederlandse ‘elektronisch geld’-instelling. Deze samenwerking garandeert een ‘veilige en beschermde online investeringsomgeving’.

Geld terugstorten doe je zo
Mocht je als gebruiker geld willen terugstorten, dan dien je eerst een aanvraag in te dienen. Als deze is ontvangen, dan zal FEET 1 eurocent storten op je rekening, vergezeld van een verificatiecode. Deze code geef je in je dashboard door aan Symbid. FEET checkt de verificatiecode en je bankrekeningnummer en de terugstorting kan beginnen. Hiermee is het dus heel makkelijk om de parts die je in een propositie hebt geïnvesteerd weer te desinvesteren. Zo’n handeling kost je wel één part, oftewel twintig euro.

Miljoenen aan investeringen
Het gaat goed met de crowdfunding-platforms. Wereldwijd werd er op deze manier vorig jaar 1,5 miljard dollar (1,15 miljard euro) opgehaald. Dit jaar wordt een verdubbeling verwacht. In Nederland waren de crowdfunding-platforms goed voor 2,5 miljoen euro aan investeringsgeld, zo bleek in januari. En de komende twee jaar gaan diverse partijen, waaronder ondernemers, banken en softwareleveranciers, samenwerken om een Kredietpaspoort te kunnen ontwikkelen. Dit moet mkb’ers en zzp’ers meer eigen regie geven en sneller toegang tot krediet bij onder andere crowdfunding-platforms.

“Veel ondernemers in het mkb hebben moeite met het vinden en krijgen van de juiste financiering.  Het aantal financieringsoplossingen neemt toe en als de ondernemer iedere keer weer opnieuw zijn plannen en resultaten moet toelichten dan wordt dit een kostbare aangelegenheid voor ondernemer en financieringsinstelling”, aldus geestelijk vader van het Kredietpaspoort tegenover Pleinplus.nl.

Tags

Reacties