menu

Geld lenen zonder onderpand

Wil je een financiering maar heb je nog geen jaarcijfers? Of wil je geld lenen zonder onderpand? In dat geval biedt nieuwe technologie misschien uitkomst. Diverse partijen kunnen van jouw bedrijf een dermate sterke risico-analyse maken dat ze je online geld lenen tegen nieuwe voorwaarden.

Geld lenen bij de bank is gangbaar, maar lang niet altijd mogelijk. Die kijkt vooral naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar, in combinatie met onderpand. Je recente bedrijfshistorie geeft natuurlijk een goed beeld, maar door nieuwe technologie is er steeds meer informatie over bedrijven beschikbaar.

Wil je snel geld lenen zonder onderpand en heb je wel uitstaande facturen? Via factoring kun je deze direct laten voorfinancieren. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Zowel zakelijk krediet als zakelijk lenen is  buiten de bank om mogelijk zonder fysiek onderpand. Wel is hoofdelijke aansprakelijkheid of een tegoed van debiteuren soms nodig als onderpand. Nieuwe aanbieders kijken sterk naar je betaalhistorie. Ook jaarverslagen die bij de KvK gepubliceerd zijn, klantervaringen die via social media zijn gedeeld of informatie over de branche waarin je actief bent spelen mee.

Geld lenen zonder onderpand

  1. Krediet Vooruit
    Deze ervaren financier heeft eigenlijk als enige harde voorwaarde dat je bedrijf een jaar moet bestaan en durft vaak wat meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Het krediet is ook geschikt voor inkoopkosten, apparatuur vervangen of zelfs voor een verhuizing. Meer informatie op www.kredietvooruit.nl
  2. Floryn
    Nieuwe Nederlandse aanbieder dat een doorlopend krediet biedt op basis van je bedrijfscijfers. Groeit je onderneming dan kun je hier een zakelijk krediet aanvragen dat automatisch meegroeit met je bedrijf. Meer informatie op www.floryn.com
  3. New10
    New10 is een nieuwe online fintech die is opgericht door ABN Amro. Hierdoor biedt het de voordelen van relatief lage rente van een bank met de snelheid en techniek van een snelle startup. Meer informatie op New10.com

Lenen zonder onderpand in de lift

zakelijk geld lenen zonder onderpandVeel ondernemers vragen zich af hoe veilig dit soort nieuwe fintechs, zoals deze bedrijven die financiële technologie bieden ook wel worden genoemd, zijn. Natuurlijk gaat het ook wel eens mis, maar eerdergenoemde aanbieders worden zeer goed aangeschreven. Deze spelers trekken steeds meer markt naar zich toe. Ook New10, dat is opgericht door ABN Amro, heeft hierin een goede naam.

De reden is simpel: analisten kunnen op basis van data steeds beter voorspellen of jij je zakelijke lening de komende maanden terug kunt betalen. Hierdoor kunnen partijen online geld lenen zonder onderpand, anders dan hoofdelijke aansprakelijkheid. Zij analyseren je bedrijf en maken op basis van die informatie een risico-analyse voor de komende jaren. Op basis daarvan bepalen ze welk bedrag en tegen welke rente ze je geld willen lenen, en tegen welke voorwaarden.

Een BV met jaarverslag biedt meer informatie dan een eenmanszaak, en een winkel heeft meer online data en vermeldingen dan een zakelijke handelsonderneming. Toch zijn er partijen die een eenmanszaak soms werkkapitaal willen financieren alleen al op basis van openbare informatie. Ze kijken naar het recente betaalverkeer op de lopende rekening. Daarnaast kijken ze naar openbare info als hoelang een onderneming bestaat en in welke sector die actief is. Van wat er bekend is, controleren ze of er in de afgelopen jaren betaalachterstanden bekend zijn. Het totale plaatje van de berekening wordt meestal niet bekendgemaakt, maar je vestigingsadres, of personeelsbestand zijn openbare informatiebronnen die van invloed kunnen zijn.

Op basis van al deze informatie kunnen ze een goede risico-analyse maken. Met name buitenlandse partijen zijn sinds de opkomst van alternatieve financieringsvormen zeer actief geworden in deze markt. Er zijn tientallen partijen actief die geld lenen zonder dat daar onderpand voor nodig is.

Geld lenen zonder jaarcijfers

geld lenen zonder jaarcijfersEen financiering zonder onderpand is mogelijk, en zelfs geld lenen zonder jaarcijfers is niet onmogelijk. Soms hoeven de jaarcijfers niet gedeponeerd te zijn, of zelfs te zijn gecontroleerd. Als de betaalhistorie er maar is aangezien nieuwe financierders hier vaak zelf een algoritme op loslaten.

Als ook de betaalhistorie nog niet is opgebouwd, bijvoorbeeld omdat het bedrijf nog geen twee jaar bestaat, kan het echt lastig zijn om geld te lenen. Toch zijn hier soms ook mogelijkheden. Zo biedt Qredits soms startkapitaal op basis van een goed ondernemingsplan. Vaak wordt er ook een beroep gedaan op het eigen netwerk, zoals durfkapitaal via familie of vrienden. Ook investeerders, zoals business angels of informal investors, willen soms nieuwe bedrijven financieren.

Alternatieve financieringsvormen

Naast bovenstaande oplossingen komen er steeds meer alternatieve financieringsvormen met elk hun eigen voorwaarden. Crowdfunding is in opkomst, al wil lang niet iedereen zijn bedrijfsgegevens openbaar maken. Let daar ook op met welk platform je zaken doet. Hoe groter het platform hoe strenger vaak de eisen zijn rond jaarcijfers of onderpand.

Alternatieve financieringsvormen zijn enorm in opkomst dus het loont zeker om online eerst te onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal zijn voor jouw bedrijf.