Max Crowdfund

Geld lenen zonder onderpand

Online kun je een zakelijke lening afsluiten als je nog geen jaarcijfers hebt. Ook kun je geld lenen zonder onderpand. Wel zijn deze zakelijke leningen soms lastig te vinden of duurder dan een banklening. Online financiers hebben andere voorwaarden, ze baseren de rente of leenruimte op een eigen algoritme.

Geld lenen zonder jaarcijfers of onderpand

lening zonder onderpand is lastig bij de bankGeld lenen bij de bank is gangbaar, maar een bancaire lening is voor jonge bedrijven lang niet altijd mogelijk. De bank kijkt bij een zakelijke lening of krediet vooral naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar, in combinatie met onderpand. Je recente bedrijfshistorie geeft natuurlijk een goed beeld, maar er is steeds meer informatie over bedrijven beschikbaar.

Voor een zakelijke lening bij de bank is vaak onderpand nodig. Nieuwe financiers werken met een algoritme.

Buiten de bank om kun je zowel zakelijk krediet als zakelijk lenen zonder fysiek onderpand. Nieuwe aanbieders kijken bij een lening-aanvraag vooral naar je terugbetaalcapaciteit. Ze berekenen de lening op je recente betaalhistorie door met een algoritme alle recente transacties op je zakelijke bankrekening te analyseren. Hiervoor is vaak wel een minimale omzet nodig.

Als ze er zijn beoordelen ze ook de bij de KvK gepubliceerde jaarverslagen. Verder hebben ze informatie over je branche. Soms is hoofdelijke aansprakelijkheid of een tegoed van debiteuren nodig voor een lening en ook andere databronnen kunnen een rol spelen bij de kredietbeoordeling.

KredietVooruit

KredietvooruitBiedt een zakelijk krediet tussen de 3.000 en 250.000 euro, met looptijd van 3 tot 6 maanden en tegen een vaste rente. Met deze financiering kun je voorraad, apparatuur of een grote klus voorfinancieren. Je bedrijf moet wel langer dan een jaar bestaan en minimaal 50.000 euro omzet hebben op jaarbasis. Zie Kredietvooruit.nl.

Qeld.com

qeldBij Qeld.com regel je in 5 minuten zelf een zakelijke lening. Als je deze digitaal ondertekent heb je dezelfde dag nog het geld op je rekening. Geeft een zakelijk krediet van 1.000 tot 200.000 voor 6 tot 18 maanden looptijd. Eerder aflossen is mogelijk.

New10

New10New10 biedt een zakelijke lening of krediet tegen redelijke rente-percentages en voorwaarden. Het is een online fintech van ABN Amro dat aanvragen snel beoordeelt en geheel online werkt. Bezoek de website.

Zakelijk lenen zonder zekerheden

zakelijk lening aanvragen zonder onderpandVeel ondernemers vragen zich af of ze veilig kunnen lenen via deze nieuwe online financiers. Sommige spelers hanteren een hoge rente of afsluitprovisie, maar los daarvan hebben online financiers een goede kredietanalyse. Hierdoor trekken ze steeds meer markt naar zich toe. Vaak zitten er ook grotere spelers achter. Zo is New10, volledig opgericht door ABN Amro.

Dankzij een goede data-analyse kunnen analisten steeds beter voorspellen of jij de zakelijke lening de komende maanden kunt terugbetalen. Als jij inzage geeft in alle transacties van afgelopen maanden kunnen partijen online geld lenen zonder onderpand, anders dan hoofdelijke aansprakelijkheid. Zij analyseren je bedrijf en maken op basis van die informatie een risico-analyse voor de komende jaren. Zo bepalen ze welk bedrag en tegen welke rente ze je geld willen lenen, en tegen welke voorwaarden.

Analisten kunnen op basis van data steeds beter voorspellen of je de lening kunt terugbetalen.

Openbare data over jouw onderneming

Een bv met jaarverslag biedt meer informatie dan een eenmanszaak, en een winkel heeft meer online data en vermeldingen dan een zakelijke handelsonderneming. Toch zijn er partijen die een eenmanszaak soms werkkapitaal financieren willen alleen al op basis van openbare informatie. Ze kijken naar het recente betaalverkeer op de lopende rekening. Daarnaast kijken ze naar openbare info als hoelang een onderneming bestaat en in welke sector die actief is. Van wat er bekend is, controleren ze of er in de afgelopen jaren betaalachterstanden bekend zijn. Het totale plaatje van de berekening wordt meestal niet bekendgemaakt, maar je vestigingsadres, of personeelsbestand zijn openbare informatiebronnen die van invloed kunnen zijn.

Met deze informatie kunnen ze een goede risico-analyse maken. Met name buitenlandse partijen zijn sinds de opkomst van alternatieve financieringsvormen zeer actief in deze markt. Er zijn tientallen partijen die geld lenen zonder dat daar onderpand voor nodig is.

Zakelijke lening zonder jaarcijfers

geld lenen zonder jaarcijfersEen zakelijke financiering zonder onderpand is mogelijk, en jaarcijfers hoeven niet gedeponeerd te zijn, of zelfs te zijn gecontroleerd. Soms kun je zelfs een zakelijke lening aanvragen zonder jaarcijfers. Als de betaalhistorie er maar is aangezien nieuwe financierders hier dan zelf een algoritme op loslaten.

Als ook de betaalhistorie nog niet is opgebouwd, bijvoorbeeld omdat het bedrijf nog geen jaar bestaat, kan het echt lastig zijn om geld te lenen. Toch zijn hier soms ook mogelijkheden. Zo biedt Qredits soms startkapitaal op basis van een goed ondernemingsplan. Veel ondernemers sluiten de eerste lening van hun onderneming af via een durfkapitaal-lening van familie of vrienden. Ook investeerders, zoals business angels of informal investors, willen soms nieuwe bedrijven financieren.

Snel tijdelijk zakelijk geld lenen voor je onderneming? Kredietvooruit.nl! Belangrijke voorwaarden: je bedrijf moet langer dan een jaar bestaan en jaarlijks minimaal 50.000 euro omzet hebben.

Alternatieve financieringsvormen

Naast bovenstaande oplossingen komen er steeds meer alternatieve financieringsvormen met elk hun eigen voorwaarden. Een bedrijfsfinanciering via crowdfunding is in opkomst, al wil lang niet iedereen zijn bedrijfsgegevens openbaar maken. Let daar ook op met welk platform je zakendoet. Hoe groter het platform hoe strenger vaak de eisen zijn rond jaarcijfers, eigen geld of onderpand.

Alternatieve financieringsvormen zijn enorm in opkomst dus het loont zeker om online eerst te onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal zijn voor jouw onderneming.