Corum Investments

Geldvoorelkaar financiert meer dan €200 miljoen

Geldvoorelkaar financiert meer dan €200 miljoen

Via Geldvoorelkaar is inmiddels meer dan 200 miljoen euro aan leningen gefinancierd. Sinds de oprichting van het crowdfundingplatform zijn met dit geld ruim 1600 Nederlandse mkb-ondernemingen geholpen.

De grens van 200 miljoen euro werd gehaald zonder steun van de overheid of institutionele beleggers, zo benadrukt het platform. Dat het goed gaat met Geldvoorelkaar werd in augustus al duidelijk toen algemeen directeur Edwin Adams liet weten dat de nieuw ingezette koers goed uitpakte en dat het platform ‘groeit als nooit tevoren‘.

‘Interessant alternatief voor vermogensopbouw’

En nu heeft Geldvoorelkaar dus de grens van 200 miljoen euro aan gerealiseerde crowdfunding bereikt. Volgens Adam is deze manier van financiering niet alleen handig voor mkb-ondernemingen die op zoek zijn naar extra kapitaal, maar biedt het ook een interessant alternatief voor vermogensopbouw. “Investeerders via ons platform die hun inleg goed spreiden, behalen gemiddeld 7 procent bruto rendement per jaar en rond de 4 procent netto rendement per jaar.”

‘Dit jaar groeit fundingvolume met 75%’

Wat 2020 betreft, is de oprichter positief gestemd. Niet alleen zal de crowdfundingmarkt in Nederland naar verwachting met 35 procent groeien tot 450 miljoen euro, ook zijn platform zit sterk in de lift. Geldvoorelkaar verwacht dit jaar nog een groei van 75 procent in fundingvolume te halen, ten opzichte van vorig jaar. “We concluderen hieruit dat steeds meer investeerders en ondernemers interesse tonen in de ontwikkeling en mogelijkheden van crowdfunding.”

Gemiddeld 17,1 investeringen per investeerder

Uit het statistiekoverzicht van begin september blijkt dat het gemiddeld kredietbedrag bij Geldvoorelkaar meer dan 118.000 euro bedraagt, terwijl een investeerder gemiddeld 812 euro investeert. Het blijft vaak niet bij een of twee projecten; een gemiddelde investeerder doet via het platform net iets meer dan 17 verschillende investeringen.

Het fundingvolume van Geldvoorelkaar.
Het fundingvolume van Geldvoorelkaar.

Gerelateerde berichten