Iconiq Capital opent kantoor in Londen

Iconiq Capital opent kantoor in Londen

Investeringsfonds Iconiq Capital, bekend van het beheren van geld voor een aantal bekende internetmiljardairs zoals Mark Zuckerberg, opent een kantoor in Londen. Van hieruit wil het gerichter gaan investeren in startups uit Europa.

Iconiq Capital werd in 2011 opgericht door voormalig Goldman Sachs-bankier Divesh Makan. Het investeringsfonds was mede opgezet om het vermogen van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg te beheren, maar het fonds staat nu bekend als thuisbasis voor vele Silicon Valley-miljardairs, waaronder ook Jack Dorsey, CEO en medeoprichter van Twitter, en Reid Hoffman, de medeoprichter van LinkedIn.

Volgens Bloomberg is Iconiq niet alleen investeerder, maar ook een multi-family office. Zo speelt het in op financiële behoeften van haar cliënten, zoals het aankopen van onroerend goed of privévliegtuigen of het regelen van belastingplanning.

Institutionele vermogensbeheerder

Het tijdschrift stelt ook dat Iconiq meer doet dan enkel het bedienen van de superrijken. “Het is nu een institutionele vermogensbeheerder met pensioenfondsen zoals de Canada Pension Plan Investment Board onder zijn fondsbeleggers.”

Investeren in unicorns

In de loop der jaren, en uiteraard met behulp van het uitgebreide netwerk, heeft Iconiq deelgenomen aan investeringsrondes van enkele unicorns, zoals Uber, Flipkart en The Honest Company. In 2015 investeerde het in het Nederlandse betaalbedrijf Adyen.

Nu lijkt het zich ook meer te willen richten op investeren in veelbelovende techbedrijven in Europa, want deze week kwam naar buiten dat het investeringsfonds eind vorig jaar de Europese tak Iconiq Capital (UK) heeft opgezet.

Groeiende belangstelling voor Europese startups

Iconiq is nu op zoek naar een nieuwe investeringspartner om toezicht te houden op de Europese investeringen. Deze stap toont volgens Bloomberg de groeiende belangstelling voor Europese startups, die doorgaans lagere waarderingen krijgen dan hun Amerikaanse tegenhangers.

Europese startups worden vaak lager gewaardeerd.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten