menu
Lendahand

Indiegogo Life: voor persoonlijke crowdfunding

De bekende crowdfunding-website Indiegogo heeft er een broertje bij. Onder de naam Indiegogo Life kunnen crowdfunding-campagnes van een persoonlijke aard worden gestart. De hoofdsite stond dit soort projecten al eerder toe, maar nu is er dus een speciale website voor ingericht.

Indiegogo Life is afgelopen week gelanceerd en omschrijft zichzelf als ‘persoonlijke fondsenwerving’ die naast ‘snel en gemakkelijk’ ook nog eens gratis is. Indiegogo houdt bij campagnes op dit platform namelijk geen percentage van het ingezamelde geld in, iets wat het wel doet bij de hoofdsite.

Volgens het officiële blogbericht zijn de mensen bij crowdfunding-site Indiegogo altijd al trots geweest op het het feit dat ze het mensen mogelijk maken om geld te geven aan doelen die zij belangrijk vinden en om steun te laten krijgen van gelijkgestemde personen, om zo ideeën tot leven te brengen. “Nu zijn we zo trots op Indiegogo Life, onze toegewijde en persoonlijke fondsenwervingsdienst die opgericht is om jullie te helpen met alle uitdagingen en vieringen van het leven.”

Persoonlijke projecten vaak succesvol
Of het nu gaat om een bruiloft, een medische ingreep of schoolgeld, bij Indiegogo Life kan geld worden opgehaald voor dergelijke initiatieven. En dat zou best wel eens positief kunnen uitpakken, gezien de succesverhalen van soortgelijke projecten regelmatig de media hebben gehaald de afgelopen jaren. Zo haalden gebruikers van de Amerikaanse website Reddit 55 duizend dollar op zodat een peuter een ingrijpende beenmergtransplantatie kon ondergaan. En enkele maanden terug wist een 10-jarig meisje uit ons land 15 duizend euro op te halen voor SMA, een spierziekte waar zij zelf ook aan lijdt.

Het is te hopen dat Indiegogo Life over een paar maanden ook dit soort succesvolle projecten kan terugzien op de website en dat er niet alléén maar geld wordt opgehaald voor bruiloften en feestjes…

Reacties