menu
Corum Investments

Infographic: venture capital in Europa

Infographic: venture capital in Europa

Venture capital-fondsen investeren gewoonlijk in nieuwe, innovatieve bedrijven die snel kunnen groeien. In Europa ontstaan door venture capital steeds vaker grote bedrijven die tot de internationale top behoren. Denk aan Skype, Trivago en King.com, de makers achter Candy Crush. Een nieuwe infographic heeft de markt van Europese VC mooi in kaart gebracht.

De infographic [pdf] is gemaakt door Invest Europe, die zichzelf ziet als de stem van private capital in Europa. In de informatieve illustratie valt bijvoorbeeld terug te lezen dat 8 van de 10 meest innovatieve markten ter wereld zich in Europa bevinden. De top drie bestaat zelfs alleen maar uit Europese landen: Zwitserland, Zweden én Nederland.

Vorig jaar wisten de venture capital-investeerders in Europa 6,4 miljard euro op te halen, het hoogste bedrag in negen jaar tijd. Vooral grotere fondsen zijn gestegen in populariteit. Zo waren 13 van de 45 fondsen 100 miljoen euro of meer waard.

En 12 procent van het totaal opgehaalde bedrag kwam van investeerders buiten Europa. Het grootste deel hiervan kwam van Noord-Amerikaanse investeerders.

‘Wereldwijde beleggers, kijk naar Europa!’

“Europa is de thuisbasis van de grootste interne markt ter wereld. Nieuwe EU-initiatieven zullen de grootte van VC-fondsen een boost geven en grotere particuliere beleggers aantrekken”, zo zegt Nenad Marovac, oprichter van DN Capital. “Het is nu het moment voor wereldwijde beleggers ok naar Europa te kijken en de aangeboden mogelijkheden te benutten.”

Infographic over venture capital in Europa

Reacties