menu
Corum Investments

Investeerder wordt ZZP-ondernemer van het jaar

Afgelopen weekend werden de jaarlijkse FZ Awards uitgereikt in het Kurhaus in Scheveningen. Winnaar in de categorie ‘onderneemster van het jaar 2012, ZZP’ werd informal investor Eva Hukshorn. Met privégelden investeert ze in startups en het mkb om ondernemers te helpen groei te realiseren.

Informal investors zijn investeerders die hun eigen vermogen investeren in andere bedrijven. Hukshorn doet dit sinds 2010. Daarnaast ondersteunt ze op strategisch vlak en neemt daardoor deel in het management of speelt ze een rol als Raad van Advies. Ze wil met haar acties ondernemers een grotere overlevingskans geven. “Een inspirerende en ondernemende ambassadeur! Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen”, aldus Jerry Helmers, de voorzitter van ZZP Netwerk Nederland die een van de vier awards mocht uitreiken.

Voorbeelden als deze hard nodig!

En hij vindt dat we voorbeelden van dit kaliber hard nodig hebben, want vlak voordat hij de prijs mocht uitreiken werd bekendgemaakt dat de mannelijke ZZP’er een gemiddelde jaaromzet draait van 21.000 euro. Terwijl de vrouwelijke ZZP’er het moet doen met 15.000 euro.

Andere winnaars van de FZ Awards 2012 zijn Annemieke Lantink (directeur De Nieuwe Zorg Thuis) die in de categorie MKB won, Truus Sweringa (directeur Woningcorporatie Stichting Oost-Flevoland) die in de categorie Publieke Topvrouw floreerde en Clara Sies (oprichter St. Voedselbanken Nederland) en Myra Koomen (voormalige wethouder Enschede en commissaris bij ENO) die wonnen in de categorie Female Inspiration Awards.

Reacties