menu

Investeerders ontmoeten doe je zo

Voor veel startende ondernemers is het moeilijk om aan financiering te komen. De bank wil ze geen krediet verstrekken en qua hulp van de overheid hebben ze vaak ook niet veel te verwachten. En dus ligt het in de lijn der verwachting om in zee te gaan met durfkapitalisten. Maar hoe en waar vind je die?

Het is voor sommige ondernemers lastig om investeerders te vinden. Online zoeken helpt zelden echt goed, omdat er nogal wat investeerders die (al dan niet bewust) slecht vindbaar zijn. En de investeerders die zichzelf online presenteren, doen dat vaak in zo’n specifieke richting dat veel kapitaal-zoekers al snel afhaken.

Nu zijn er gelukkig in de loop der jaren verschillende (netwerk)organisaties opgericht die bestaan uit investeerders, business angels en informal investors. Een aantal van deze organisaties kun je vinden in ons investeerders-overzicht, al is die lijst nooit compleet en up-to-date genoeg omdat er altijd wel netwerkbijeenkomsten en organisaties uit de grond worden gestampt.

24 oktober Rotterdam Pitch Event
Een nieuw evenement is het Rotterdam Pitch Event van het sociale netwerk Pepperbase. Op woensdag 24 oktober wordt dit evenement voor de eerste keer georganiseerd om startende ondernemers en investeerders bij elkaar te brengen. Hier krijgen ondernemers de kans om investeerders binnen een minuut te overtuigen van hun idee, terwijl de investeerders en experts hun professionele advies zullen geven.

“Pepperbase breekt de markt open. Ondernemers kunnen online een filmpje met de pitch van hun idee plaatsen. Investeerders krijgen zo een snelle persoonlijke indruk van de ondernemer. Hierdoor wordt de kans op een succesvolle match veel groter”, aldus Jelle Brouwer, oprichter van Pepperbase. Deelname aan de dag kost 40 euro.

Reacties