menu
Corum Investments

Investeerdersplatform Capdesk breidt uit naar Londen

Capdesk, een startup uit Denemarken die investeren in mkb mogelijk maakt voor iedereen, is van plan om Londen te veroveren. De dienst die vorig jaar pas werd gelanceerd in haar thuisland Denemarken gaat nu de grens over en zal volgende maand een kantoor openen in Londen.

Capdesk werd in november vorig jaar opgericht door Christian Gabriel en Casper Arboll. Naar eigen zeggen wisten ze met hun startup meer dan 1200 gebruikers en klanten te bereiken in Scandinavië, waaronder enkele grote advocatenkantoren. Nu wil het haar diensten uitbreiden en om te beginnen is Londen de eerste stap daartoe.

De twee hebben een achtergrond in crowdfundingplatform FundedByMe en willen met Capdesk het investeren bedrijven uit het mkb toegankelijk maken voor iedereen. “Slechts een klein percentage mensen heeft ervaring met het kopen van aandelen in bedrijven die niet beursgenoteerd zijn. En dat is een probleem, aangezien de meerderheid van banencreatie en toegevoegde waarde in Europa en Amerika kan toegewezen worden aan het mkb, maar hiervan zijn er maar enkele beursgenoteerd.”

Lastig om investeringen in het mkb te volgen en evalueren

Het gebrek aan dergelijke investeringen zou volgens sommigen liggen aan belastingen en risico’s die ermee gepaard gaan, maar volgens mede-oprichter Gabriel ligt dit anders. “Zelfs nadat marktplaatsen voor niet-beursgenoteerde aandelen, zoals platforms voor equity-crowdfunding, steeds meer gemeengoed worden, is het nog steeds lastig voor een private investeerder om de ontwikkeling van zijn investeringen te volgen en evalueren. Dit maakt het complex en stimuleert het niet om te investeren.”

Capdesk wil niet-genoteerde aandelen tot leven brengen door een transparante, samenwerkende en toegankelijke investeringsomgeving te creëren. Het platform maakt aandelen van een bedrijf digitaal en zorgt ervoor dat alle investeerders-relatieactiviteiten op één plaats gebundeld worden. Het profileert zich op haar website dan ook als een ‘shareholder management tool’ voor zowel bedrijven als investeerders.

Reacties