Investeringsmaatschappij

In Nederland zijn er veel bedrijven die investeren. Toch is de ene investeringsmaatschappij de andere niet. Verreweg de meeste zijn niet veel meer dan beleggingsbv’s van vermogende particulieren. Bijvoorbeeld (oud)ondernemers die hun kapitaal via een eigen besloten vennootschap willen beleggen. Daarnaast zijn er de grote spelers waar mensen fulltime werken

Lees verder

Bolster Investment Partners lanceert tweede fonds

Bolster Investment Partners lanceert tweede fonds

Na de introductie van het eerste fonds in 2017 introduceerde de investeringsmaatschappij vandaag Bolster fonds II. Het fonds mocht rekenen op grote interesse, want tijdens de lancering kwam het fonds al boven de doelomvang van tweehonderd miljoen euro uit.

Verder lezen

Iconiq Capital opent kantoor in Londen

Iconiq Capital opent kantoor in Londen

Investeringsfonds Iconiq Capital, bekend van het beheren van geld voor een aantal bekende internetmiljardairs zoals Mark Zuckerberg, opent een kantoor in Londen. Van hieruit wil het gerichter gaan investeren in startups uit Europa.

Verder lezen

HenQ opent vierde fonds

HenQ opent vierde fonds

HenQ heeft vandaag bekendgemaakt een vierde fonds te openen. De durfinvesteerder heeft hiervoor op dit moment een investeerbaar vermogen van 70 miljoen euro, maar dit bedrag kan later dit jaar nog oplopen tot 80 miljoen.

Verder lezen

Achmea Innovation Fund gelanceerd

Achmea Innovation Fund gelanceerd

Sinds afgelopen dinsdag is het Achmea Innovation Fund officieel van start. Dit investeringsfonds verstrekt groeikapitaal aan (tech-)ondernemingen, die actief zijn binnen de sectoren gezondheid, mobiliteit, wonen en financiële oplossingen voor nu, straks en later. Het begint met een omvang van 100 miljoen euro.

Verder lezen

Investeringsinstelling NLII stopt

Investeringsinstelling NLII stopt

De Nederlandse Investeringsinstelling, ook wel NLII genoemd, gaat al haar activiteiten stopzetten. Volgens het fonds zijn er op dit moment geen additionele financieringsvraagstukken waarin het een rol van betekenis kan spelen.

Verder lezen

Fortino Capital lanceert extra fonds voor digitale transformatie

Fortino Capital lanceert extra fonds voor digitale transformatie

Fortino Capital heeft een fonds opgericht met een kapitaal van 200 miljoen euro, bestemd voor investeringen in bedrijven die een digitale transformatie ondergaan. Het geld is bedoeld voor scale-ups en groeibedrijven. Het fonds komt naast het bestaande fonds, dat is gericht op ambitieuze startups in dit segment.

Verder lezen

Private-equitygroep Waterland haalt miljarden op

Private-equitygroep Waterland haalt miljarden op

Waterland, één van de  grootste private-equitygroepen in ons land, heeft twee miljard euro binnengehaald in twee maanden tijd. Volgens Waterland was het fonds in korte tijd significant overschreven. Beleggers staan tegenwoordig in de rij om hun kapitaal via private equity in bedrijven te stoppen.

Verder lezen

RTL Ventures gokt op e-learning en home decoration

Wat in 2010 begon als een bundeling van new business-activiteiten, is inmiddels uitgegroeid tot een serieus venture capital fund met zes bedrijven in het portfolio. RTL Ventures is tevreden over 2013 en kijkt ook alvast vooruit naar 2014. Zo zal de investeerder zich met name richten op bedrijven die de potentie hebben om de nummer één te worden in groeimarkten zonder duidelijke marktleider.

Verder lezen

Google ook als investeerder groot

Google is als vier jaar oude investeerder al niet meer weg te denken uit het investeringswereldje. De financiële tak van het bedrijf, Google Ventures, is langzaam maar zeker uitgegroeid tot het twee na meest actieve venture capital-bedrijf van Amerika. Google Ventures, dat 300 miljoen dollar per jaar heeft te investeren, heeft deelgenomen aan 71 financieringsrondes in 2012.

Verder lezen

Mede-oprichter PayPal start investeringsfonds

Peter Thiel is een nieuw investeringsfonds begonnen, met meer dan 402 miljoen dollar aan vermogen. De mede-oprichter van PayPal is met zijn fonds genaamd Mithril op zoek naar groei-mogelijkheden, naar startups die al enige venture capital-investeringen hebben binnengehaald en van plan zijn binnenkort flink te groeien.

Verder lezen