Collin

Jeroen Broekema lanceert podcast Leaders in Finance

Jeroen Broekema lanceert podcast Leaders in Finance

Jeroen Broekema, voormalig directeur van Funding Circle Nederland, heeft sinds vandaag zijn eigen podcast: Leaders in Finance. Hierin interviewt Jeroen CEO’s, commissarissen, topambtenaren, politici en andere experts die actief zijn in de financiële dienstverlening.

Jeroen Broekema trad in oktober vorig jaar terug als directeur van Funding Circle Nederland. Hij had het crowdfundingplatform toen vijf jaar lang geleid. Nu heeft hij tijd over om andere dingen te doen.

De menselijke kant van de financiële wereld

In een interview met het Financieele Dagblad liet hij al optekenen uit te kijken om in de tuin te werken en een paar maanden ‘niets’ te gaan doen. Een van de dingen waar hij zich nu op stort is het presenteren van een podcast. Eentje die luisteraars de menselijke kant van de financiële wereld moet laten zien. Want volgens Jeroen gaat het te vaak om de cijfers en de resultaten. “Maar we nemen eigenlijk te weinig tijd om met de leiders uit deze branche te praten over wat hen bezighoudt en inspireert.”

Er wordt te weinig gepraat over wat leiders uit de financiële wereld bezighoudt en inspireert.

Jeroen heeft al verschillende podcasts opgenomen en nog een groot aantal op de planning. Elke donderdag wil hij er een publiceren en de spits wordt afgebeten door Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck, die vertelt hoe hij in de beleggingswereld is gerold. Ondanks dat Jeroen bij een totaal andere fintech aan het stuur heeft gezeten en vooral kijkt naar Martijn als persoon komen we toch veel over de motivatie en werkwijze van Martijn te weten. Zo is Jeroen benieuwd hoe Martijn verwacht dat zijn team zijn rol als teamleider omschrijft. En hoe kijkt Martijn aan tegen de kloof tussen arm en rijk en welke rol speelt hij of VanEck hierin?

Ook staat morgen een podcast met Ali Niknam, CEO en oprichter van Bunq, live. De afleveringen duren ongeveer zo’n drie kwartier en hoewel ieder gesprek natuurlijk anders verloopt, passeren wel vaak dezelfde thema’s de revue. Zo staat Jeroen in het gesprek vaak stil bij onderwerpen als trends, iemands carrière, drive en successen.

Toekomstige leiders inspireren met Leaders in Finance

Met de podcast Leaders in Finance wil Jeroen vooral toekomstige leiders in de financiële sector (zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid of in de politiek) inspireren en hen proberen iets te leren.

Leaders in Finance via diverse kanalen te beluisteren

De podcast Leaders in Finance is vanaf vandaag te beluisteren via de website, Spotify en Apple Podcast.

Gerelateerde berichten