Knab Crowdfunding en Symbid werken samen

Knab Crowdfunding en Symbid werken samen

De twee crowdfundingplatformen Knab Crowdfunding en Symbid zijn een samenwerking aangegaan. Die eerste helpt de tweede als klanten eigen vermogen willen financieren en omgekeerd zal Symbid haar klanten doorverwijzen naar Knab als ze op zoek zijn naar een crowdfunding-lening.

Dat hebben beide partijen deze week bekendgemaakt. De twee diensten opereren allebei in het crowdfunding-segment, maar Knab richt zich hierbij op financiering via leningen, terwijl Symbid de focus heeft op crowdfunding van eigen vermogen. En nu gaan ze samenwerken, in de hoop zo ondernemers te allen tijde de juiste financieringsoplossing te kunnen bieden.

Ontwikkelfase? Dan eerder financiering via eigen vermogen

Een ondernemer moet op het juiste moment kiezen voor de juiste financiering. Zo kan het zijn dat bij een bedrijf dat zich nog in de ontwikkelfase bevindt, de nadruk ligt op financiering via eigen vermogen. Knab Crowdfunding biedt dit echter niet aan en kiest ervoor om voor deze vorm van financiering samen te werken met Symbid, dat zij zien als specialist op dit gebied.

Vervolgfinanciering? Crowdfunding-lening

Symbid had in het verleden grootse internationale ambities maar moest daar afgelopen jaar op terugkomen. Het buitenlandavontuur zorgde voor verdeeldheid en uitblijvende resultaten. Inmiddels is het bedrijf terug bij af en probeert het in Nederland weer voet aan de grond te krijgen. In ons land heeft crowdfunding echter niet stilgezeten, diverse andere platformen hebben inmiddels delen van de markt veroverd. Door samen te werken met Knab hoopt het bedrijf weer verder te kunnen groeien in Nederland.

Volgens mede-oprichter Robin Slakhorst komen bedrijven die eerder aan startkapitaal zijn geholpen regelmatig terug voor vervolgfinanciering. En dan past een lening soms beter, iets wat Knab Crowdfunding op haar beurt weer aanbiedt. “Door de samenwerking kunnen wij onze klanten altijd de beste oplossing bieden in een financieringsmarkt die in beweging is”, aldus Slakhorst.

Symbid en Knab Crowdfunding
De papieren worden getekend en de samenwerking is een feit.

Gerelateerde berichten