menu

Kredietlimiet Qredits verhoogd naar 250.000 euro

Kredietlimiet Qredits verhoogd naar 250.000 euro

Qredit zal per 1 januari volgend jaar de maximale kredietlimiet verhogen tot 250,000 euro, zo heeft minister Kamp vandaag aangekondigd. Door de verhoging van het limiet worden de kredietmogelijkheden voor het midden-en kleinbedrijf in Nederland verruimd. Het is niet de eerste keer dat Qredits haar kredietlimiet verhoogt.

Sinds 2009 verstrekt Qredits krediet aan startende en bestaande ondernemers in ons land. In het begin was de kredietlimiet nog 50.000, maar dat werd door de grote kredietbehoefte binnen de mkb-sector sinds 1 november 2013 tot 150.000 verhoogd. Mkb-ondernemers die werden afgewezen door de bank hadden zo de kans om hun zakelijke krediet-aanvraag alsnog bij Qredits in te dienen voor een second opinion.

Een paar maanden geleden werd door het Ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt dat er onderzocht werd of de kredietlimiet inmiddels niet weer wat hoger moet. De behoefte aan financiering uit het mkb is immers nog altijd groot. Nu heeft Qredits dit besluit dus genomen, in nauw overleg met het ministerie en de banken.

‘Qredits goede aanvulling op de banken’

“Qredits heeft de afgelopen jaren bewezen dat het een goede aanvulling is op de banken. De kredietverhoging naar 250.000 euro geeft bedrijven de mogelijkheid voor extra financiering en draagt bij aan economische groei”, aldus minister Kamp.

In een interview met het Financieel Dagblad stelt Kamp overigens dat er nu minder aanvragen zijn dan in het verleden. “Bedrijven investeren minder en hebben dus minder krediet nodig.” Maar zo zegt hij: “mkb-bedrijven hebben soms te weinig eigen vermogen, waardoor zij geen bankkrediet krijgen. Daar doen we iets aan door garanties die onderbenut blijven, in te zetten voor garanties op achtergestelde leningen, zodat het eigen vermogen wordt versterkt.”

Bekijk hier het fragment waarin minister Kamp het nieuws aankondigt.

Reacties