Geldvoorelkaar

Kredietverstrekker Spotcap haalt 14 miljoen euro op

Kredietverstrekker Spotcap haalt 14 miljoen euro op

De online kredietverstrekker Spotcap heeft deze week een investering opgehaald van 14 miljoen euro. Het is de Nieuw-Zeelandse Heartland Bank die dit geld in het fintech-bedrijf stopt. Spotcap kondigde gelijk de lancering aan van Nieuw-Zeeland als vijfde markt waarin het bedrijf actie zal zijn.

Met de samenwerking tussen Spotcap en Heartland Bank hebben ondernemers in Nieuw-Zeeland nu ook online toegang tot werkkapitaalfinanciering van het van oorsprong Spaanse bedrijf. Verder heeft Spotcap hier in Nederland het maximale leenbedrag verhoogd tot 250.000 euro en is de looptijd verlengd tot maximaal 15 maanden. Het bedrijf verwacht hiermee nog beter in te kunnen spelen op de behoefte aan werkkapitaalfinanciering van Nederlandse ondernemers.

79 miljoen aan investeringen voor Spotcap

Spotcap werd in 2014 in Spanje opgericht en breidde al snel uit naar Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het heeft nu in totaal 79 miljoen euro aan investeringen opgehaald. In maart 2015 haalde het bedrijf bijvoorbeeld vijf miljoen euro op bij Kreos Capital.

De nieuwste investering is voor Niels Turfboer, directeur Spotcap Benelux & VK, een bevestiging van de “ijzersterke reputatie” die ze hebben opgebouwd en de groei die ze realiseren. “Het is goed om te zien dat onze missie om ondernemers te laten focussen op hun bedrijfsvoering, tezamen met onze strategie om ons te onderscheiden met een uitstekende gebruikerservaring, wereldwijd aanslaat.”

Gerelateerde berichten