menu

Kredietvolume Qredits eerste kwartaal met 13% gestegen

Kredietvolume Qredits eerste kwartaal met 13% gestegen

Kredietverstrekker Qredits heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan 11 miljoen euro aan kredieten verstrekt aan startende en bestaande ondernemers. Dat is een groei van 13 procent in vergelijking met het kredietvolume in het eerste kwartaal vorig jaar. Het aantal kredietaanvragen steeg met 16 procent.

Dat blijkt uit een tussentijds rapport dat Qredits heeft vrijgegeven. Daaruit kwam ook naar voren dat de kredietverstrekker in de eerste drie maanden van dit jaar 2.245 aangevraagde micro- en MKB-kredieten kreeg, daar waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog om 1.932 aanvragen ging.

Hoewel de aanvragen in de duizendtallen liepen, was het aantal keer dat er zakelijk krediet daadwerkelijk werd verstrekt uiteraard een stuk lager. In het eerste kwartaal werden er 450 kredieten verstrekt met een gemiddelde waarde van bijna 25.000 euro. Volgens Qredits is er geen specifieke branche of regio waarvan het de instelling meer aanvragen ontvangt. “Het is een groei in zijn geheel.” Ook de verdeling tussen startende en bestaande ondernemers (60:40) is gelijk gebleven.

Verklaring voor groei
Qredits denkt dat de groei komt doordat haar eigen naamsbekendheid in de markt is verbeterd en doordat alternatieve financiering in het algemeen steeds bekender wordt onder ondernemers. Ook zouden ondernemers meer kansen in de markt zien doordat de marktomstandigheden zijn verbeterd.

Reacties