menu

Leapfunder zoekt financiering voor uitbreiding

Leapfunder, het online platform waarbij business angels investeren in startups, wil graag uitbreiden en is daarom op zoek naar extra ‘founders’. Via haar eigen site is het nu op zoek naar extra financiering, mede om te kunnen uitbreiden naar Duitsland.

Leapfunder is mede opgericht door meer dan 70 actieve business angels. Tezamen worden zij de Founders Club genoemd en geven ze vorm aan de strategie die het platform hanteert. De investeringsaanbieding die nu uitstaat wordt dan ook aan de huidige Founders Club voorgelegd, maar is ook bedoeld voor potentiële nieuwe leden.

Founders Club wordt mogelijk uitgebreid

“De Founders Club wordt gevormd door investeerders die in ons hebben geïnvesteerd en ons gebruiken om aan hun portfolio te bouwen. Dit investeringsaanbod is een uitnodiging om die Founders Club te vergezellen. Je krijgt de mogelijkheid om je ideeën met ons te delen, zodat wij ons product kunnen verbeteren”, zo legt Leapfunder uit.

Leapfunder biedt startups de mogelijkheid om financiering op te halen via een groep van informal investors. Sinds de lancering in 2014 is er via Leapfunder al 13 miljoen euro opgehaald voor meer dan zeventig bedrijven, waarvan zeventig procent succesvol is gefinancierd.

Uitbreiding naar Duitsland en Noord-Europa

Het afgelopen jaar heeft Leapfunder twee derde van haar operationele kosten betaald met cash-omzet. Het zou mogelijk zijn om alles hiermee te betalen, maar dat lukt nu niet omdat het bedrijf uitbreidingsplannen heeft richting het buitenland. Leapfunder wil allereerst naar Duitsland, maar wil op den duur in heel Noord-Europa actief zijn, gevolgd door een lancering in Frankrijk.

Met deze financieringsronde hoopt Leapfunder 200.000 euro op te halen.

Reacties