Lendahand start initiatief met steun van Richard Branson

Lendahand start initiatief met steun van Richard Branson

Crowdfundingplatform Lendahand is samen met het Engelse investeringsplatform Ethex het initiatief Energise Africa gestart. Deze joint venture krijgt steun van de Britse overheid en van Virgin Unite, de non-profitorganisatie van de beroemde zakenman Richard Branson.

Het nieuwe initiatief Energise Africa heeft als doel om ruim honderdduizend families in Afrika binnen drie jaar toegang te geven tot schone en betaalbare energie. In een pilot afgelopen zomer werd al 450.000 pond opgehaald, dit zou genoeg moeten zijn om 28 duizend mensen van schone energie te voorzien. Het overgrote deel van dit bedrag werd uitgeleend door zo’n 150 investeerders, de rest kwam uit match funding door Virgin Unite.

‘We zijn op de goede weg’

Voor Peter Heijen, oprichter van Lendahand, komt de hulp van Virgin Unite als geroepen, aangezien het Nederlandse crowdfundingplatform dat zich richt op mesofinanciering er lang aan heeft gewerkt om voet aan de grond te krijgen in het Verenigd Koninkrijk. “Dat Virgin Unite zich achter ons initiatief schaart, voelt als een erkenning dat we op de goede weg zijn. En de potentie is enorm. Er zijn daar al 19,5 miljoen mensen actief met online impact-beleggen en het is de grootste crowdfundingmarkt van Europa.”

Energise Africa

Op dit moment draaien er drie projecten via Energise Africa: “Suntransfer Kenya”, “Azuri tech issue 2” en “Solarnow issue 2”. Voor alle drie de projecten is er een einddoel van 200.000 pond ingesteld, waarbij de overheid in samenwerking met Virgin Unite de helft van deze bedragen levert.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten